Forsiden > Ny teknik > Netflix har sat tal på deres 4K ambitioner

Netflix har sat tal på deres 4K ambitioner

tirsdag 1 marts 2016, af Tom Dissing

Streamtjenesten, Netflix, der er blandt de mest succesrige i verden i øjeblikket, ser ud til at have besluttet sig for at det bliver dem der kommer til at bære os forrbugere ind i en fremtid med flot og lækkert 4K.
Så meget at de netop har sat tal på hvor mange timers indhold de vil gøre tilgengæligt på deres platform.
Tjenesten der startede med at tilbyde 4K indhold til dem der ville betale lidt ekstra, tilbage i april 2014, har netop fortalt at deres plan er at der i løbet af 2016 vil være 600 timers 4K indhold på Netflix, hvilket effektivt gør deres tjeneste til den med mest 4K indhold overhovedet.
Årsagen er oplagt nok at stadig flere husstande investerer i de heldige UHD paneler, der - lige om snart - bliver til Rec2020 UHD panaler, der ydermere efterlever de HDR specs, som Netflix har planer om også at efterleve.
Garantien for de 600 timers garanteret UHD, og - delvist - HDR spec indhold, kom på sidste uges Mobile World Congress i Barcelona, hvor VP for interface innovation, Chris Jaffe, lovede denne pænt voldsomme mængde 4K indhold.
Han forklarede videre om Netflix holdning til Rec2020 eller HDR:
-High Dynamic Range is less about packing more pixels on the screen like the move from HD to Ultra HD 4K was, starter han og fortsætter.
-It’s about extending the total range of those pixels. What that means is that you’re watching a much more photo realistic image that’s much more representative of the total range that your eye can see when you’re just looking round in real life, sluttede han.
Ganske morsomt er Amazon rent faktisk også begyndt at streame enkelte produktioner i HDR.
Hvor mange er fortsat uklart, da det kun er Amazon Prime kunder i USA, der kan se om det enkelte program, eller serie er tilrådighed i HDR eller ej.
Igen.
Amazon Prime streamer fortsat ikke i 4K/UHD, så folk der kunne fristes af denne udbyder må nøjes med 1080P, indtil videre.
Den første Netflix stream der vil være til at opleve bliver “Marco Polo” serien, der - forøvrigt - var den første HDR produktion Netflix investerede i.
Senere er “Sense8” og andre serier blevet optaget i 4K og afleveret i Rec2020/HDR, så Netflixs kunder har en masse at se frem til.
Netflix har ogs planer om at premieren på sæson 2 af “Daredevil”, og senere sæson1 kommer i HDR.
For en god skyld her lige en promo for både “Marco Polo” og “Sense8”, hvor det faktisk er muligt at se “HDR Dynamic Range”, der ellers ikke er muligt.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?