Forsiden > News > Netflix lover 150 timers HDR i år

Netflix lover 150 timers HDR i år

tirsdag 26. april 2016, af Tom Dissing

Hvis du er i tvivl om hvor fremtiden er henne, i resten af verden, kunne Netflix ligne et bud på hvad der sker.
Og da de ser ud til at have besluttet 2 ting, kunne disse let gå hen og påvirke resten af verden.
Den første beslutning de har taget er at de vil tilbyde en dyrere og flottere version af Netflix, til dem der er parate til at betale vilde 9.99 dollars om måneden.
Som vi husker det ender det som 119 kroner om måneden her i landet.
Prisen giver adgang til 100 timers HDR produktion, voksende til 150 timer sidst på året.
Måske ikke meget.
Men mere end nok til for alvor at blive ked af SDR, der ellers både kan findes i 4K UHD og andet.
Neil Hunt, der er Netflix chief product officer, har netop løftet sløret for at det er den ene side størrelsen satser på.
Han sagde:
-Just as our catalog of 4K titles has grown over the past couple of years - now over 10x as when we started - we plan to grow our catalog of HDR titles at a similar pace, starter han og fortsætter.
-Titles in both HDR and Dolby Vision will include: “A Series of Unfortunate Events”, “Bloodline”, “Chef’s Table”, “Hibana”, “Knights of Sidonia”, “Daredevil”, “Iron Fist”, “Jessica Jones”, “Luke Cage”, “The Defenders”, “The Do-Over” and “The Ridiculous Six”, slutter han.
Og da det jo ikke inkluderer de mange nye serier og - vel sagtens - film de har planer om at tilbyde dem der vil betale lidt ekstra er det pænt sikkert at volumen af HDR produktioner vokser markant i år alene.
I forhold til forvirringen omkring HDR og Dolby Vision så er Dolby Vision baseret på denne producents VS10 chip, mens HDR - i princippet - er baseret på TV paneler der er væsentligt lysstærkere end Dolby Vision skærme, hvorfor der er “plads” til mere visuel dynamik.
Forbrugerens oplevelse er uanset et voldsomt mere dynamisk billede og væsentligt større forskel fra de mørke dele af billedet til der hvor der er lys.
Forskellen mellem HDR og Dolby Vision er samtidig “krigen” mellem to formater som HDR med stor sikkerhed vil vinde, da stadig flere producenter vil vælge at producere HDR TV, i stedet for at inkludere properitære chips i deres egne TV, for at udbrede Dolby Vision teknologi ( bare et gæt )
Uanset dette, har Netflix store planer på netop Dolby Vision og HDR området.
Nu suppleret med deres næste plan.
Det er netop kommet ud at Netflix er gået i optagelse idag, i Syd Korea, med deres første såkaldte A-list film, der ekskliusivt får premiere på Netflix globalt, og senere får lokal biografpremiere i USA.
Og nu hvor de ledende roller er Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal og Paul Dano, med Brad Pitt som EP, er der vist ingen tvivl om hvad planen er.
Folk der ikke kan vente til engang i 2017, til at vide hvad denne kommende Brad Pitt produktion kommer til at handle om, kan glæde sig over at “Okja”, følger “a young girl who must risk everything to prevent a powerful, multi-national company from kidnapping her best friend, a massive animal named Okja”.
Optagelserne startede som pointeret igår i Seoul, og det er planen at fortsætte i Canada og i USA.
Sproget bliver en blanding af Engelsk og Koreans. Og som vi fortstår det kommer Pitt også til at fungere som instruktør, være lidt på skærmen og producere sammen med Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Lewis Taewan Kim, Dooho Choi og Woo-sik Seo.
Bong Joon Ho bliver primær instruktør.
Historien er som vi læser det skrevet af Jon Ronson, der er journalist.
Det må forventes at produktionen som minimum bliver skudt i 4K HDR.
Måske bliver den kun frigivet i HDR, så folk der ikke har investeret i det dyrere abo, bliver nødt til at konveretere og lige investere i et TV panel der kan vise HDR også.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?