Forsiden > Ny teknik > Nikon blander sig i 4K klassen med D5

Nikon blander sig i 4K klassen med D5

onsdag 6. januar 2016, af Tom Dissing

Som enkelte vil vide det, plejer nyheder - i den tunge ende - fra Nikon vitterligt at være nyheder.
Ikke blot opdateringer af eksisterende teknik, med lidt ekstra på.
Og nu hvor det ser ud til Nikon har overgået sig selv, endnu engang med deres nye topmodel, D5, er der ikke meget andet at gøre end at glæde sig til at det kommer ud i butikkerne i løbet af “foråret 2016”.
Hvad er det så der gør dette DSLR så spændende.
Det er såmænd den motor der er i nyheden.
Kameraet er et nemlig et 20,8 megapixel kamera der med 12-14 billeder i sekundet i fuld opløsning og med en limit på op til 200 RAW billeder, kan optage alle bevægelser i et 100 - 200 meter løb.
Er du mere til video har de givet kameraet muligheden for at kunne optage i UHD.
Bevares, det ser ikke ud til at der er DCI 4K i dette kamera.
Tilgengæld kan det heller ikke - i første omgang - optage andet end 30p/25p/24p i UHD, eller 50p/60p i 1080P.
Igen.
Skulle det vise sig at kunderne vil have flere FPS, burde det være muligt - som eksempel - at tilbyde flere FPS i enten 1080P eller måske “kun” i 720P.
Bedst af alt har Nikon taget en beslutning om at droppe de dyre CF2 kort, og er i stedet overgået til 2 XQD-kortpladser, der både er hurtigere og billigere.
Eneste sted hvor de ser ud til at være enige med deres primære konkurrent ser dermed ud til at være på kameraets udgang, der nu også er en USB 3.0 port.
Som det fremgår i videoen nederst har Nikon ingen problemer med høj ISO.
Udgangspunktet er fra ISO 100 til 102.400, med et turbo boos til ISO 3.280.000.
Eneste kedelige detalje er at det ser ud til at koste 54.695 kr.oner med moms at få fingrene i kameraet der forresten også tilbyder et helt nyt fokus system med 153 punkter.
Dirk Jasper, Manager, Professional Products, Nikon Europe siger:
-Med D5 har vi udvidet grænserne for, hvad der er muligt med hensyn til ydeevne og driftssikkerhed, starter han og fortsætter.
-Når man tager billeder under ekstreme forhold – og der kun er én chance for at få det helt rigtige billede i kassen – kan man trygt regne med dette kamera. D5 udmærker sig ved helt enestående billedteknologi, og vi tror, at professionelle fotografer inden for en række forskellige områder vil fryde sig over de ergonomiske og betjeningsmæssige forbedringer, der kendetegner den nye model. Alle disse forbedringer er nemlig resultatet af feedback fra fotografer, hvilket har udmøntet sig i et produkt, som med sikkerhed vil gøre livet som professionel fotograf mere behageligt, slutter han.
Nikon har idag også sluppet nyt om et nyt actionkamera, der er et 360o graders UHD videokamera, der hedder KeyMission 360, samt en ny flash, SPEEDLIGHT SB-5000, der har et ledetal på 34,5 og som - i princippet fungerer fra 14-200 mm.
Her den første promovideo vi har fundet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?