Forsiden > News > Nikon får endelig deres Canon øjeblik

Nikon får endelig deres Canon øjeblik

mandag 4. maj 2015, af Tom Dissing

Enkelte har sikkert - her de sidste par år - kørt med “Magic Lantern” på deres Canon kameraer.
Teknisk set et “hack” der har betydet at det har været muligt at optage - typisk - Full Frame Canon video i “RAW” selv om at Canon ikke rigtigt tilbyder denne mulighed.
En detalje der har betyde at selv rigtigt gamle 5Dmk2ere stadig lever, selvom at de for det meste er blevet afløst af 5Dmk3ere, der er mere lysfølsomme rent faktisk kan optage i RAW ( modsat 5Dmk2 ).
Nu ser det ud til at størrelsen eller sitet nikonhacker.com har fundet fuldstændig de samme koder inde i et par Nikon kameraer, som der i sin tid blev fundet inde i Canons 5Dere.
Detaljen med Nikon er blot at de “starter” ved 5K, og at det rent faktisk ser ud til at det allerede fra starten af - på de store huse - kan hentes “RAW video” ud af dem.
Det er fortsat lettere uklart, og meget teknisk.
Men den skulle være god nok.
I en nær fremtid vil det være muligt - uden Nikons velsignelse - at hente 5K 12 bit RAW video ud af et visse Nikon DSLRs.
Indtil videre er det eneste der kan hentes ud - hvilket heller ikke er “godkendt af Nikon”, en 1664 x 1100 RAW video fil, der som du har bemærket både er for høj og for smal til at særligt meget.
Igen.
Kreative mennesker kunne jo bruge dette format til at optage Green Screen med, eller til andre former for Compositing.
Indtil videre er det ydermere kun Nikons D5100, der er blevet pillet ved.
Til gengæld viser det set at denne kan optage RAW i “noget” der kan konverteres til DNG.
Der hvor det dog bliver rigtigt spændende er der hvor det gik op for Leegong, Simeon, 4cc3ss og et par stykker til at det burde være muligt at hente en 4992 x 3280 pixels “live view” stream ud af kameraer som et D5100.
Som vi forstår det er problemet lige nu at få denne strøm over på andre “chips” og derfra videre til et output eller den interne optagerenhed.
Uanset dette, ser det ud til at et 500 dollar dyrt kamera, er på vej til at understrege at Nikon da også har rodet med RAW video, sådan i det skjulte.
Blandt de mange detaljer der fortsat ikke er på plads er at et 4992 x 3280 pixel RAW billede nedskalleret til 1080P (igen ) bliver til et 1643,7 pixel bredt billede.
Alternativt skal der deles med 2,6, så bliver billedet 1920 bredt og 1261,53 pixel højt.
Bedst af alt skulle de billeder der kommer ud af et D5100 være rigtigt heldige, som du kan læse meget mere om her.
Der er absolut ingen afklaring af hvornår der kommer en “installerings klar” software.
Software kunne omvendt sagtens tænkes at fungere på ældre kameraer, da det jo netop er “system softwaren” nikonhacker.com folket er inde og pille ved.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?