Forsiden > News > Noget tyder på at SBS Discovery har det godt

Noget tyder på at SBS Discovery har det godt

onsdag 4. februar 2015, af Tom Dissing

Som SBS Discovery skriver det i en presseting går det ret godt for dem.
Fusionen af de mange SBS og Discovery kanaler er nu på plads, og deres nyeste kanal opkøb begynder også at passe ind i planerne.
Og nu hvor deres “regnere” har kigget på tallene, ser det ud til at deres kanaler også er gået frem, mens - for eksempel - TV2 er gået vildt meget tilbage.
Målt alene på de 21-50 årige, går det således vildt godt.
De har nu 21,4 procent denne målgruppe, hvilket både er en vækst på 16 procent i forhold til året før, og en kraftig pointering af at specielt TV2 taber seere i denne seergruppe.
Således er det kun MTG TV og SBS Discovery der går frem blandt de 21-50 årige.
TV2s hovedkanal går endnu engang tilbage, og mister således voldsomme 17 procent af deres seer under 50 år.
Tallene skal naturligvis tages med et par forbehold, da hele TV2 gruppen - som eksempel - kun går 9 procent tilbage målt alene på de 21-50 årige.
SBS Discovery pointerer dog at de end ikke er startet op på deres “forår”, og dermed på de formater der kunne tænkes at få endnu flere kommercielt interessante seere til at kigge forbi deres kanaler.
Tallene er - igen - målt på udviklingen fra 2015 til 2015, hvilket igen kan være med at gøre dem en smule “misvisende”.
Det er dog mere end svært at se andet end en endog særdeles udtalt tendens, nemlig at MTG og SBS kanalerne fanger de unge seere, mens DR og TV2 fanger dem over 50 år.
Måske endda dem over 60 år, som jo er de tal TV2 måler på idag.
En udvikling der må formodes at hænge sammen med at netop DR og TV2 har en kraftig overvægt af “ældre” seere, der for en stor dels vedkommende er godt oppe i årene.
SBS Discovery, der efter sigende ydermere er på vej til at skifte navn til Discovery Networks, uden at det er helt afklaret om kanalerne følger med, lover i den forbindelse at deres 17 kommende egenproduktioner, hvor de medvirkende gør netop de ting som de unge seere gerne vil se, let kunne ende med at fjerne de unge seere under 50 år endnu mere fra størrelser som TV2 og DR, der jo fortsat satser på meget brede formater, da de ellers ikke har høje nok seertal til at tilfredsstille deres annoncørere/politikerne.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?