Forsiden > News > Nokia dropper deres OZO VR

Nokia dropper deres OZO VR

360 er ikke hot nok til Nokia

fredag 13. oktober 2017, af Tom Dissing

Hvis du har overvejet at investere de der rigtigt mange penge i Nokias 360 graders kamera, the OZO VR camera, er det tæt på at være for sent.
Nokia ser nemlig ud til at have besluttet sig for at de ikke længere vil producere deres OZO VR kamera.
Fokus er i følge en pressemeddelelse skiftet, hvilket de formulerer således:
-(We will) focus on patent, brand and technology licensing and targets faster growth in digital health with sharpened strategy for Nokia Technologies, while also optimizing investments in virtual reality, slutter de.
Dermed kunne noget tyde på at selve OZO VR ophører med at eksistere, men at de begved liggende teknologier, fortsat vil være til at få fat i.
Nokia Technologies har således ingen planer om at forlade VR markedet. Men erkender dog at markedet gror væsentligt langsommere end forventet.
Udviklingen betyder uanset hvad, et fuld stop for udvikling af OZO VR camera og hardware, hvilket - omvendt - ikke betyder at andre ikke kan købe deres teknologi i licens eller andet.
På trods af at OZO VR bliver slagtet, fortsætter engagementet i følge Nokia i “i eksisterende kunder”.
Igen.
Der bliver ikke udviklet på produkterne, hvilket i forhold til VR og AR er det samme som en dødsdom, og dermed lidt af en finger til de selskaber der har troet på Nokia.
Forventingen er i den forbindelse at 310 ud af de 1090 medarbejdere i Nokia Technologies, primært i Finland, Englandt og USA kan forvente at de skal til at lede efter et nyt job.
Gregory Lee, president, Nokia Technologies, siger:
-Nokia Technologies is at a point where, with the right focus and investments, we can meaningfully grow our footprint in the digital health market, and we must seize that opportunity. While necessary, the changes will also affect our employees, and as a responsible company we are committed to providing the needed support to those affected, slutter han.
Kender du ikke OZO VR kameraet, er det vurderet som værende et af de bedste, hvis ikke “det bedste” VR/360 graders kamera på markedet idag.
Noget det - formodentligt - stadig vil være, selv om at der ikke bliver videreudviklet på det, et stykke tid endnu.
Selve kamera der koster 23.500 Euro og som i princippet ikke fungerer uden OZO Creator licensen, der koster 1400 Euro om året, og som - vel sagtens - ikke kan fornys nu hvor der ikke længere bliver udviklet på dette kamera.
Hardwaren i kameraet er forresten 8 synkroniserede 2K x 2K sensors, der tilsammen stitcher et 360 graders billede, der enten kan efterarbejdes i deres OZO creator eller streames ud “Live” via 3G-SDI.
Det er endog meget svært at gennemskue hvor store båndbredder der arbejdes med.
Omvendt tyder en 500GB intern SSD på at der bliver optaget i endog voldsomme kvaliteter, der må formodes at betyde at kameraet stadig “fører” på features.
I hvert fald til næste CES.
Det er muligt at læse mere om dette kamera heromkring


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?