Forsiden > Ny teknik > Nu er der 20,2 MP i APS-C der kan autofokus i HD

Nu er der 20,2 MP i APS-C der kan autofokus i HD

tirsdag 2. juli 2013, af Tom Dissing

Hvis du kan leve med den såkaldte crop faktor der er på et kamera med en APS-C CMOS er her godt nyt.
Canon har nemlig "uppet" mængden af pixels der er plads til på en sådan sensor.
Og da der nu er plads til 20,2 Megapixel, er der vel ikke meget andet at gøre end at overveje det nye Canon EOS 70D.
Et hus der har den næste generation CMOS, der giver muligheden for - jep den er god nok - lynhurtig autofokus under video optagelsen.
Og til forskel fra et utal af tidligere versioner, virker denne version af auto fokus.
At det betyder at det nu endeligt er muligt at optage HD video med autofokus fra andet end bitte små - og tit ikke specielt heldige CMOS - kunne potentielt flytte en masse HD DSLR folk over på det hus.
EOS 70D, er måske ikke et 7D, men da CMOS er samme størrelse, har højere opløsning, og den forjættede Dual Pixel CMOS AF teknik er der ikke meget andet at gøre end at give det en chance.
Bag det hele gemmer sig nu en 14-bit DIGIC 5+-processor, der sikkert gør kameraet kogende varmt, men som altså stiller skarpt med ( en del ) canon optikker, via et 19 punk AF-system, der eventuelt kan suppleres op med stills, som kameraet kan klare 7 af i sekundet.
Dog begrænset til 65 JPEG- eller 16 RAW-billeder i serie.
Iso er ikke overraskende fra 100 til 12800, hvilket er mere end dine øjne kan, hvorfor selv helt mørke rum nu kan fotograferes.
Brutus Östling, Canon-ambassadør siger:
-Jeg var virkelig imponeret over, hvor mange nye teknologier EOS 70D har samlet i et kamerahus, og hvor alsidigt det er, starter han og fortsætter.
-EOS 70D er det perfekte kamera for alle, der ønsker at udvikle deres fotografiske evner. Det er ikke kun velegnet til at tage billeder af mennesker, landskaber og action i fremragende kvalitet, men også til at optage motiver i Full HD med fokushastigheder, som jeg ikke troede, var mulige. Kameraet har bevist alle sine styrker under de mest udfordrende forhold og har en række banebrydende teknologier, der let klarer alle de tests, jeg udsatte kameraet for – især den nye Dual Pixel CMOS AF-teknologi. EOS 70D tager virkelig fotografering og filmoptagelse med et digitalt spejlreflekskamera til helt nye højder, slutter han.
Den nye Dual Pixel CMOS AF handler konkret om at HD optagelser får autofokus fordi der nu er "to fotodioder monteret på hver pixel".
Disse dioder aflæses uafhængigt, og kombinationen giver "maksimal billedkvalitet".
Det fremgår som altid ikke hvor høj en båndbredde det nye kamera kan optage video i.
Men hvis det følger tendensen, er det sikkert i omegnen af 35-50 Mbit/s.
Uanset om der optages i 30, 25 eller 24 fps, eller i 720P ved 60 eller 50 fps.
Optisk søger er på 98 procent af billedfladen, mens den elektroniske søger er på 7,7 cm med 1.040.000 punkter og touch.
Her lige filmen der skal vise at den skam kan stille skarpt.
"Making of" delen starter på 3.15.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?