Forsiden > Ny teknik > Nu hvor 4K snart er for lidt

Nu hvor 4K snart er for lidt

onsdag 28. maj 2014, af Tom Dissing

Selv om at de fleste end ikke er nået til 4K, er den tunge del af branchen for længst gået ind i diskussionen om hvad det næste nu bliver.
Eller rettere er.
Den virkelighed allerede er kommet, i form af “multikamera VFX baggrunde” som “udsigten” i Oblivion, eller det ( teoretiske) output som et F65 og - i princippet - et Dragon Red kan levere, der både tager form som et 8K eller et 6K output.
Alt sammen noget som GB Labs nye “8K shared storage system” problemfrit kan håndtere.
Det kan nemlig flytte en del data, herunder “ukomprimeret” 8K.
Hold lige fast.
Systemet er født til at kunne flytte 6000MB/s.
Det gentager vi lige.
Systemet kan flytte 6000MB/s.
For at det kan lade sig gøre, er der en række faktorer der skal være på plads.
Space SSD Ultimate, som dette monster fra GB Labs hedder, er som du har gættet en ordentlig bunke SSD diske, der er raided så heftigt at ambitiøse kollegaer kan flytte 44 samtidige streams af absolut ukomprimeret HD, eller 10 streams 4K DPX eller fire streams of 8K video, over en 40Gb Ethernet forbindelser.
Det er med andre ord fuldstændigt vanvittigt, hvad det system kan.
Til gengæld er det ikke totalt umuligt at at betale, da der altså ikke er tale om et multikanals fiber system, men blot en 40Gb Ethernet forbindelse, en styring, og en pose SSD diske.
Systemet der påstår at det er det første netværkede storage system til 8K grading, editing, compositing og motion graphics, er forøvrigt “udviklet til Super HiVision”, der er NHKs 8K format, der - forresten - heller ikke eksisterer endnu.
Eller rettere, som også er “under development”.
Ben Pearce, der er chef på GB Labs said:
-With broadcasters undertaking 8K TV trials and graphics professionals routinely working in 4K at very high frame rates, there’s already a compelling case for Space SSD Ultimate. The cost of ownership is kept in check thanks to inclusion of Spaces data management tools. These enable users to immediately offload completed 8K projects onto larger capacity, lower cost storage securely and at high speed, slutter han.
Og selv om at det ligner fremtidsmusik går der ikke så lang tid.
Foråret har allerede budt på flere “4K arrangementer”, som London National Theaters distribution til biograferne, Wiens Operahus, der streamede i 4K, og lige om lidt French Open og VM i bold, der alt sammen også bliver til at finde i 4K.
The 2020 Tokyo Olympics ender i 8K, så hvorfor ikke se at komme igang med at udvikle på et system, der kan flytte den mængde data der skal til for at arbejde i flere strømme i 4K, i 6K Dragon, eller i de 8K, som NHK er på vej med.
Og som Sony - i princippet - allerede kan levere med deres F65.
Ganske morsomt går der nu - pludselig - rygter om at Sony såmænd har nedsat en arbejdsgruppe der sørger for at Sony også har komplette 8K “kamera kæder” og et “komplet produktions system” klart til 2020 OL.
Hvad der så er inde i den kasse, som GB Labs er ude med, er straks mindre kendt.
Sikkert er det dog at der er plads til en hulens masse SSD diske.
Så det er nok der hemmeligheden skal findes.
Læs mere heromkring
“Oblivion”, herunder er optaget i 4K, men baggrunden på kontoret er i 8K.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?