Forsiden > Ny teknik > Nu kan BBC sende direkte til telefonen

Nu kan BBC sende direkte til telefonen

tirsdag 2. juni 2015, af Tom Dissing

Hvis der stadig findes broadcastere der tror at det er nok bare at sende 20000 timers TV om året og så ellers bare håbe på at seerne indfinder sig foran skærmen, kunne noget tyde på at selveste BBC har fundet frem til at det er den helt forkerte holdning.
Broadcastere er nødt til at følge med udviklingen, og da de fleste nu ser TV ( et gæt ) på deres mobil, er der ikke andet at gøre end også at være der.
Noget BBC netop har prøvet via BBC Research & Development der sammen med EE og andre sendte the FA Cup Final på Wembley Stadium lørdag den 30 Maj som “4G Broadcast”, hvilket betyder at 4G telefoner, kan håndtere væsentligt højere båndbredder, uden at de hakker og går ned.
BBC R&D har tidligere rodet med 4G Broadcast, sidst under the 2014 Commonwealth Games.
Nu er det hele blevet endnu mere perfekt, hvorfor det var på tide at sende fra og til Wembley Stadium.
Det eneste gæsterne skulle gøre - for at kunne se med - var at hente en app, der så tilbød tre strømme, i form af bestemte replays, flere kamera vinkler og et live feed af master stream, også kendt som det de andre ser på TV.
Og selv om at det ikke kan overraske endte BBC Sport app med at blive lidt af et hit.
Størrelser som Qualcomm, Huawei, EVS og Intellicore lurede i den forbindelse på om de ikke også kan bruge en 4G Broadcast til noget.
Olaf Swantee, CEO hos EE siger:
-4G is not just about faster web and video download speeds, it will also change where and how we watch live events on mobile devices, starter han og fortsætter.
-We are continuing to innovate, and to show how powerful 4G technology can be. In the future, 4G Broadcast will make live television available to mobile audiences in a way we have never seen before, and the cross-industry collaboration in this project has enabled a big step forward in making that possible, slutter han.
For den teknisk kyndige var alt kodet i MPEG-DASH hvorefter EE streamede derudaf.
Som vi forstår det, var der tale om et “lukket arrangement”, hvor det kun var “industri professionals” der kunne kigge med.
Når BBC på et tidspunkt vælger at åbne op vil det omvendt være muligt at se HD på mobilen, eller tablet i en kvalitet der er ligeså høj eller bedre end den der modtages hjemme i stuen.
4G Broadcast har ydermere den indbyggede fordel at det er muligt at styre hvem der kan se hvad, geografisk.
Reelt helt ned til den enkelte sender/mast.
Mere realistisk i byer, områder eller regioner alt efter behov.
Perspektivet for kommercielle aktørere er oplagt nok at det pludseligt er muligt at broadcaste bestemt indhold til bestemte grupper.
Eller forskellige versioner af det samme.
For eksempel billeder af bestemte spillere eller hold i en fodboldkamt, eller heste i et vædeløb.
Som eksempel.
BBC R&D ahr indtil videre blot planer om at fortsætte med at eksperimentere med 4G broadcast.
Fænomenet er ikke kendt her i landet, endnu.
Læs mere om BBCs R&D afdeling her og læs mere om EE her, der er det gamle Orange og T-Mobile i England, der oplagt nok gerne vil have folk til at betale for at de kan flytte en masse data med deres mobil.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?