Forsiden > Ny teknik > Nu kan Teranex Express også..

Nu kan Teranex Express også..

torsdag 26. marts 2015, af Tom Dissing

Du har sikkert hørt om SD, HD og nu Ultra HD formaterne.
Hvad du sikkert ikke var klar over er at der rent faktisk findes omkring 1089 versioner af de der SD, HD og nu Ultra HD formater.
Og selv om at du sikkert bare er i kontakt med 5-10 af dem, på en dårlig uge, er det indimellem tilfældet at du skal konverterer til eller fra “et eller andet umuligt format”, der er helt umuligt at lave.
Med mindre at du har investeret i en Teranex Express, der netop er blevet opdateret med en v3.2 Update, der nu kan hardware konvertere flere formater end du har fantasi til at forestille dig, og det så hurtigt at den ikke bare kan bruges til at konverter op og ned i et posthus.
Den er hurtig nok til at bruge i live broadcastsammenhænge, hvor du har brug for 2160p til at zoome i, for nu blot at nævne et enkelt eksempel.
Teranex Express er ydermere udstyret med heftig 12G-SDI teknik, så det ikke bare er muligt at konvertere alt.
Det er også muligt at tage det ind i enheden, eller sende det konverterede materiale videre.
Som vi forstår det, er der også et par 2 og 3D Teranex modeller, der er dyrere, men reelt ikke nær så kraftfulde som den - billigere - og netop opdaterede Express enhed.
v3.2 Update, tilføjer omvendt 862 “conversions”, hvilket er flere end der er plads til at komme ind på her, men nu hvor det er muligt at lave en format og frame rate conversions samtidig med et 3:2 pull down “detection and removal” job, er der vist ikke rigtigt noget der ikke kan lade sig gøre.
Måske den endda kan få 25 fps 44.1 lyd til at blive til 25fps 48khz uden at tiden skrider.
Er det muligt kunne man fristes til at tro at denne 1400 dollars enhed ville gå som varmt brød.
Blackmagic Design pointerer i den forbindelse at det - formodentligt - er muligt at konvertere det meste lyd VANC data, Dolby encoded eller ej og audio plus timecode i et og samme hug.
Helt uden at decode eller re-encode før eller efter up eller down conversions.
Det er med andre ord den multiskruetrækker der ser ud til virke i regien, hvor et eller andet kommer ind i det forkerte format, eller til en realkonvertering af en mobil telefon - eller skype ? - fra langbordistan, der bare ikke passer til billedmikseren.
Mulighederne ser ud til at være mange. Uanset om udfordringerne er eksotiske eller helt almindelige hverdags agtige.
Nyheden er ydermere tænkt som enheden der “bridger” HD og Ultra HD, hvilket den indbyggede 12G-SDI teknik sørger for, kombineret med stik til SD SDI, HD-SDI, 3G-SDI og 6G-SDI ind og ud.
Grant Petty, CEO, Blackmagic Design siger:
-When Blackmagic Design introduced Teranex Express at NAB 2014 it delivered 178 different real time up and down conversions, which combined with the worlds first 12G-SDI made it a great product, starter han og fortsætter.
-However we had secret plans to make Teranex Express much more powerful simply by doing software updates in the future. This new Teranex 3.2 update has lots of extra conversions so now any video format can be converted to any other video format with a massive 1089 SD, HD and Ultra HD standards conversions. It’s like getting a whole new converter for free, just by downloading the new software!, slutter han.
Vi har fundet en tidligere video, der med stor tydelighed viser at enheden med den nyeste software er blevet så heftigt opdateret at selv hardcore Blackmagic Design sælgere som ham i videoen herunder står og måber på NAB2015.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?