Forsiden > Ny teknik > Nu kan du købe et RED i Danmark

Nu kan du købe et RED i Danmark

mandag 9. marts 2015, af Tom Dissing

Hvis du stadig går og overvejer at investere i et af de ofte omtalte Red Kameraer, der typisk har det lille “Dragon” med i efternavnet, er her godt nyt.
Red har nemlig endelig fundet sig en DK forhandler, der godt nok bor i Norge, men som altså har hele sortimentet, måske endda på lager.
Størrelsen er som altid Video 4, der reelt kun bor i Norge, men som her på det sidste også har købt video4.dk, ser dermed ud til for alvor at være på vej ind på det danske marked som leverandør af lækkert isenkram til produktionsmiljøet.
Som eksempel er det også Video4 der er den eneste Sony F65 forhandler i Skandinavien.
Tilbage til nyheden om RED Digital Cinema, så er Red jo reelt fra engang i 2005 hvor RED ONE kom ud af ingenting.
Og det endda med et kamera der rent faktisk kunne løbe fra en god del broadcast kameraer, og pænt mange af datidens ultra high end dittoer.
Og nu hvor RED Digital Cinema har besluttet sig for at få sig en “Retailer” her i området, løb Video4 altså med æren.
Selv om at det kan diskuteres, var det mere eller mindre også RED der introducerede “RAW” uden for ellers umuligt dyre platforme som Codex eller andet ultra high end gear, der bestemt også er prissat som sådan.
Eneste kedelige detalje er at Video4 ikke oplyser en eneste pris på deres sider.
Vil du vide noget, bliver du derfor nødt til at kontakte dem, hvilket måske er fint, hvis du skal bruge en enkelt “brain”, eller andet, men pænt problematisk hvis du skal bruge 20 enheder.
Deres sider er bygget sådan op, at du enten kender produktet og derfor ved at du må blive kontaktet da det - som eksempel - ikke er muligt at montere uden at der tilkøbes andet gear.
Uanset dette, er Video4 den første ( en af de første ?) forhandlere der kan tilbyde dette kamera til deres kunder i Danmark og Norge.
Indtil for nyligt har det omvendt kun været muligt at købe via REDs webshop.
Det ændres nu, hvor Video4 overtager salg og support her i området.
Red har i den forbindelse også udviklet et “4K kringkastingsmodul”, der er norsk for et bagstykke der reelt betyder at en broadcaster kan bruge en serie Red kamaerer til 4K broadcast, eller som kameraet der kan zoomes i til sports produktioner.
Lettere kedeligt er det ikke muligt at bruge alle 6K, der er i Dragon kamerear som Epic og Scarlet.
Disse kan dog optage i Raw, mens der “streames” 4K ud til broadcast.
Som eksempel.
Læs mere her på Video4s danske side, der dog lynhurtigt sender dig over til den norske side.
Uanset dette, kan du nu købe et Epic og vel salgtens få det leveret på et par timer.
Hvis du vil se hvad et Red Dragon sådan går og bliver brugt til, er det på sin plads at besøge shotonwhat.com her, hvor du kan se at blandt andet “Night at the Museum: Secret of the Tomb” er skudt på dette kamera.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?