Forsiden > Ny teknik > Nu kommer de små Cine 4K monitore

Nu kommer de små Cine 4K monitore

fredag 31. oktober 2014, af Tom Dissing

Det har i et stykke tid været muligt at få fingre i relativt små - typisk fra 23 til 28 tommers 4K monitore.
Priserne har været urimeligt lave mod at de reelt heller ikke har kunne leve op til selv banale krav.
Altså ud over at de kan vise UHD uden at skallere.
Nu begynder de “rigtige” 4K monitore til nærmest ingen penge så an komme.
Igår kunne LG således pointere at deres nye 31 tommers 4K monitor med Thunderbolt og HDMI 2.0 er til at få fingrene i for 1399 dollars.
En pris der altså dækker over at denne monitor kan vise 4096×2160 opløsninger uden at skallere.
Det er med andre ord ikke en UHD monitor, men altså en Cine 4K ditto.
Og til den pris, er der nok ikke andet at gøre end at skynde sig ned og spørge din lokale hardwarepusher hvornår de kan tilbyde LG 31MU97, der er en såkaldt Digital Cinema 4K monitor, der er den globale måde at forklare at der ikke er tale om en UHD monitor.
Tilbage i virkeligheden er der tale om et “helt almindeligt” 31 tommers IPS display, der har indbygget Maxx Audio og Adobe RGB Color Space, hvilket burde betyde at denne monitor rent faktisk kan kalibreres, når den ankommer på et tidspunkt tidligt i november, til USA, Syd Korea, Tyskland, Australien og England.
Senere - hvilket skulle være ganske kort tid efter - kommer denne monitor også til Holland, Spanien, Polen og Japan.
Norden er ikke på denne liste, men gad vide om vi ikke bor tæt nok på Tyskland til at den lokale LG afdeling kan hente et par stykker syd for grænsen, eller må du igen få din hardware guy til at hjælpe.
LG skriver selv i en presseting at der tale om en “monitor målrettet professionals”, netop fordi den kan “full” 4K.
Men det kunne se ud til at betyde at den kan lidt mere, herunder den indbyggede DCI color standard support.
Hyoung-sei Park, head of the IT business division at LG Electronics siger:
-LGs Digital Cinema 4K Monitor presents the company with an excellent opportunity to solidify our leadership in the global professional monitor market, starter han og fortsætter.
-This monitors high-end features and functions make it the perfect solution for professionals who require a top-of-the-line monitor with all the technology currently available, slutter han.
Monitor kan problemfrit håndtere 4K i 10 bit, og supporterer i følge LG 99.5 percent af Adobe RGB color space rummet, hvilket også gør denne monitor relevant for fotografer og andre, der har brug for at se deres billeder i en meget høj opløsning.
Der er ydermere tale om en Dual Color Space monitor, så der kan skiftes mellem to “color modes”, så det hele tiden er muligt at se - for eksempel - europæisk og amerikansk farve område ( Pal versus NTSC ).
Bedst af alt er der tale om en såkaldt hardware calibration-ready monitor, så der blot skal monteret en Spyder eller andet som kan snakke med LGs egen True Color Pro software.
LG 31MU97 dækker 97 procent af DCI-P3 color space, hvilket teknisk set betyder at det du ser på din monitor er det som de ser i biografen.
Hyoung-sei Park fortsætter:
-LGs Digital Cinema 4K Monitor presents the company with an excellent opportunity to solidify our leadership in the global professional monitor market, starter han og fortsætter.
-This monitors high-end features and functions make it the perfect solution for professionals who require a top-of-the-line monitor with all the technology currently available, slutter han.
Der er en Mini DisplayPort, 2 HDMI porte og en DisplayPort, der jo er samme stik som Thunderbolt så visse Macs kan afspille 4K direkte ud af kassen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?