Forsiden > Ny teknik > Nu med Double Helix + Exo

Nu med Double Helix + Exo

onsdag 10. august 2016, af Tom Dissing

Du har sikkert set de sjove videoer rundt om på Internet, hvor folk enten taber et Alexa, eller på andre måder kaster rundt med kameraer monteret på en af de mange “rigge”, der alle - mere eller mindre - kopierer det koncept MoVi kom ud med for et par år siden.
Sidste nyt er nu at montere arme på en vest, så operatøren af den enkelte kan bære endnu tungere kameraer.
Og nu hvor det ser ud til at en spillefilm skulle bruge et Arri 235 kamera, der vejer 5,4 kilo uden glas og andet, endte det med at der blev opfundet et “Exo” til jobbet.
Som vi forstår det, eksisterede “Exo’en” allerede, ganske som Helix riggen, i den pro version, du ser i optagelsen herunder også eksisterede.
Det eneste der manglede var at kombinere det hele, hvorefter produktionen stod med hvad de selv kalder for en “Double Helix”, der er den struktur vores DNA har.
Sjovt, og pænt funky navn.
TIlbage i virkeligheden udstyrede holdet deres 235’er med en 400 fods rulle og en 25mm Master Prime.
Tunge ting der nærmest er umuligt at bære uanset hvor kort tid der er tale om.
Ikke overraskende fylder det hele som bare pokker, hvorfor diskussionen på Vimeo, hvor vi fandt videoen, hurtigt kom til at handle om fordelene ved en “Letus Helix + Exo” i forhold til det gode gamle Steadicam.
Specielt nu, hvor der ”kun” er 4 minutter & 21 sekunder på en rulle.
Problemerne med “Letus Helix + Exo” er omvendt oplagte.
Systemet er meget stort, og mange af de features, gå baglæns, sidelæns ( med skuespiller ) løb, high/low mode og andet, er reelt kun muligt med et Steadicam, der omvendt koster en hulens masse penge at købe eller leje.
Og som samtidig har det indbyggede problem at det faktisk ikke er “helt så steady” som mange gerne ser det.
Her har en “Letus Helix + Exo” eller bare et Letus Helix set up nogle potentielle fordele.
Folkene bag videoen, pointerer omvendt at der blot er tale om en test, hvorfor detaljer som helt præcist headroom, og andet, er nedprioriteret i forhold til at se om “Letus Helix + Exo” overhovedet kan bruges i en produktion.
Noget der såmænd allerede er sket.
“Letus Helix + Exo” har således været igang på produktioner som “Penny Dreadful”, “Churchill” og en række andre projekter, der er hemmelige.
Her videoen - og en til med et Alexa - der skulle blive fulgt op - på et senere tidspunkt - af en anden “egentlige produktions billeder” video, senere.

Double Helix Gimbal + ARRI 235 Film Camera Stabilisation Footage Test. from Mr Helix on Vimeo.


Prototype Double Helix Gimbal + Alexa Plus 18.5kg setup + MK1 Exo First Test 2015 from Mr Helix on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?