Forsiden > Ny teknik > Ny CION Firmware ude

Ny CION Firmware ude

mandag 9. februar 2015, af Tom Dissing

Det er naturligvis ganske tidligt at sige at AJA sikkert/måske er på vej til at redde deres nyeste - og eneste - kameras allerede blakkede ry.
Den heftige kritik til trods, har det ikke forhindret dem i at arbejde videre med deres CION 4K og 2K kamera, der nu kan opdateres med en ny version af den firmware, der måske/måske ikke er skyld i at kameraet har fået så meget kritik.
Blandt nyhederne i denne version af firmwaren, er at kameraet nu kan “indstilles til” at arbejde med EI 320, EI 500, EI 800 eller EI 1000. Måske ikke vildt høje ISO tal, men nok til en del situationer, hvor der - igen - går lidt længere tid før de store lamper skal hentes frem.
Detaljer som kameraets “native” ISO er fortsat ukendt.
Igen.
Kameraet var reelt først til salg tilbage i december måned eller rettere først i januar 2015, hvilket kunne tyde på at AJA er mere end parat til at opdatere deres kamera så det pleaser deres kunder.
På specs siden, er der i den forbindelse heller ikke sket meget.
Der er stadig tale om et 12-bit ProRes 444 kamera der kun kan optage på “AJA Pak” SSDer, der omvendt tilbyder optagelser i op til 4K/60p og 4K/120fps i AJA Raw via 4 x 3G-SDI.
Vil du optage direkte på din Mac, kan denne få op til 4K/30fps via Thunderbolt.
Uanset dette, fremgår det ikke sådan særligt præcist hvad den nye firmware ellers sådan kan.
Det er dog sikkert at der er tale om en såkaldt “field-upgradeable” version, hvilket kort fortalt betyder at det er muligt for alle ejere at opgradere via noget der ligner en indbygget “web-browser”, eller et UI, der kan kontaktes via en browser.
Har du et kamera, er det sikkert på sin plads at trække vejret dybt, og afsætte en formiddag eller en hel arbejdsdag til opdateringen.
Tager det bare et par sekunder, er det fint.
Tager det et par timer, er det også fint.

Producenten lover naturligvis at det blot tager et par sekunder.
Nick Rashby, president, AJA Video Systems siger:
-CION is a breakthrough camera system with many unmatched features at an incredible price point, starter han og fortsætter.
-This new firmware update reflects our ongoing commitment to developing user-requested new features and improvements for CION, slutter han.
Kameraet, der retteligt er en camcorder, koster 8995 US dollars, mens et “AJA Pak SSD media” koster 695 dollars for 256GB og 1295 dollars for 512GB.
Læs mere om andet tilbehør, herunder deres AJA Pak Dock og andet, heromkring
Der skulle efter sigende være en enkelt dansk agent.
Her lidt video optaget på dette sikkert fine kamera. Den første og nyeste prøver at tage fat i problemerne med dynamik og skarphed, mens den næste er den udskældte video, der “ikke er skarp” ( som et 4K Sony er, red. ) og som “ikke har de der ekstremt udtalte farver”( som et 4K Sony, GH4 eller Samsung GX1, red. )

CION Technical Video #1; Exposure Index, Gamma and In-Camera Color Correction Comparison from AJA Marketing on Vimeo.


CION - Science of the Beautiful; Ungraded Images Reel from AJA Marketing on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?