Forsiden > Ny teknik > Ny Canon STM ligner et hit

Ny Canon STM ligner et hit

mandag 11. maj 2015, af Tom Dissing

Nu bliver den kommende EF 50mm f/1.8 STM, som Canon mener er til “portrætfotografering og smuk baggrundssløring” først frigivet en gang sidst på måneden, men tænk lige over hvad det egentligt betyder.
Bevares.
Optikken skal nok være skarp, og fin.
Men det betyder altså at dem der optager video på Canon kameraer ( eller andet ) med EOS mount, nu får endnu en optik der kan stille skarpt lynhurtigt og det via autofocus, hvilket kan vise sig at være ret smart ved f/1.8 for eksempel i mørke rum.
Om denne STM optik så er bedre - eller hurtigere - end dine øjne må komme an på en prøve.
Men et hurtigt tjek af en af de to videoer nederst ser ud til at understrege at forgængeren på 40mm og den nye 50mm begge kunne tænkes at være lynhurtige, og det måske endda i netop det “head and shoulders” billede som vi gætter på at denne nye optik er pænt heldig til på et S35mm kamera.
Canons ide med nyheden er i den forbindelse at afløse deres EF 50mm f/1.8 II, der ellers er en pænt heldig, relativt billig optik, der er kendt for at være en F1,8 optik, der er skarp.
Dog først fra F4.
Så kan man så ellers håbe på at nyheden EF 50mm f/1.8 STM, der er set til 125 dollars i USA bliver en smule bedre, måske endda fra f2,8.
Nyheden der er udstyret med Canons Super Spectra Coating og som kunne tænkes at lave en sjove bokeh med en 7 lamellers blænde styring vejer i den forbindelse 160gram så selv hysterisk svage fotografer kan bære det i tasken, når det ikke live bruges. ( billedet er taget med et EF 50mm f/1.8 II der ser ud til at have 5 lameller ?)
STM teknologien ligner uanset hvad en vinder i den forbindelse, da den giver næsten lydløs fokusering og muligheden for - “lynhurtig” - autofokus på bestemte C100 og C300 kameraer, hvilket kunne være mere end motiverende, hvis der skydes meget under forhold hvor det er svært at stille skarpt.
Desværre er kompromisset så at det er nærmest umuligt at stille skarpt manuelt.
Men sådan er det vel.
Optikken er slutteligt født til at kunne stille skarpt helt ned til 35 centimeter fra “filmplan”, hvilket kunne tænkes at give optikken en fremtid som en slags pseudo makro optik.
Vi har fundet lidt video om emnet.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?