Forsiden > Ny teknik > Ny Cion Test

Ny Cion Test

torsdag 27. oktober 2016, af Tom Dissing

Alfonso Parra der er filmfotografen, der hele tiden laver ekstremt præcise men også voldsomt langhårede test af alt fra optikker til lamper og kameraer, har netop lavet en ny test.
Denne, der reelt ikke er ny, den er blevet holdt tilbage i et par måneder, tager fat i sidste/forrige års særdeles uheldige Cion kamera, fra Aja.
Kameraet blev på ganske kort tid udråbt til at være det værste, der simpelthen ikke duede til noget som helst.
Alt sammmen før det overhovedet nåede dem der skulle bruge det i hverdagen.
Der blevet senere produceret flere flotte “test”, der - igen - og øjeblikkeligt blev udråbt som endnu et ærgeligt billede af at der her virkeligt måtte være tale om et elendigt kamera.
Ikke noget producenten blev glad for at høre, og naturligvis heller ikke særligt heldigt i et miljø, der lever af at “kunne stole på” at hardware leverandørerne i det mindste nøjes med at sælge det bedste de kan skabe.
Det kan naturligvis ikke have været tilfældet med Cion.
Detaljen er bare at den nye test, som Alfonso Parra i stilfærdighed, og helt uden “onde tanker” har gennemført, endnu en gang - nu helt uden mediehysteri - understreger at kameraet på stort set alle punkter er ret uheldigt, og på ingen måde kan leve op til en moderne produktionsform.
Parra gennemgår i testen alt fra gråtoner til skarphed, farvedynamik og grundliggende DR.
Og selv om at det kan undre - vi er i hvert fald forundret her på redaktionen - så er et Cion kamera, et ( i omegnen af ) 3,5 blænders DR kamera ( 5,0 hvis du strækker alt ), der har det bedst på 320ISO.
Som det stilfærdigt bliver nævnt i testen, så er det ikke “værdigt” at producere et kamera i en sådan kvalitet i dette århundrede.
Flere gange i samme test, når Parra ydermere frem til at det “må være producentens intension”, hvilket - igen og igen - går i den forkerte retning af hvad film industrien leder efter.
Banale detaljer som at det rent faktisk er muligt at bruge kameraet som et “lav-dynamisk” 320ISO kamera, hvis du kan leve med at alt under eksponeret er sort, må være blevet “overset” i produktionen af dette kamera.
Uanset dette, så er Cion så absolut væk fra markedet.
Som vi husker det, prøvede producenten sidste år med halv pris, og senere “lån et kamera i en måned”, som vi ikke ved hvor mange gjorde brug af i vores del af verden.
Igen.
Det forsøg kan ikke have været specielt heldigt, heller.
Sitet shotonwhat.com, der holder øje med hvad alle serier og spillefilm bliver optaget på her, har end ikke listet Cion som chrash kamera, c-ditto eller andet.
Cion nåede med andre ord aldrig ud i produktionen, og må have kostet producenten en masse penge.
Vi har fundet et par at de gamle - originale - test frem, der understreger at Cion såmænd lavede fine billeder.
De var bare ikke skarpe, dynamiske eller særligt meget andet.
Har du lyst til at læse teksten, ligger den på en Uploaded side, hvor du lige skal vente og se lidt reklame.
Vi vælger at tilbyde dette link, da Alfonso Parra og vennerne må have brugt lang tid på at gennemføre denne test.
Nederste film inkluderer optagelser fra omtalte test, hvor det er muligt at se at “almindelig” lys hus i samme lys kan eksponere “lavt” og overekponerer der hvor der er “lige linier” ( som eksempel hvor knogler er synlige gennem skind.
CION_AJA_Camera_TEST from Alfonso Parra on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?