Forsiden > Ny teknik > Ny DJI UAV kan flyve med 6 kilo

Ny DJI UAV kan flyve med 6 kilo

mandag 18. april 2016, af Tom Dissing

Hvis du har set et par af de sidste karate film fra østen, vil du have bemærket at der er en hulens masse billeder oppe fra luften.
Årsagen er oplagt nok at DJI i et stykke tid har kunne flyve rundt med et par af de specielt lette kameraer.
NAB2016 åbner i den forbindelse døren op for en nyhed der nu kan bære lidt tungere kameraer, der derfor kan være udstyret med tungere glas, bedre fokus gear og andet.
Og nu hvor det er muligt at flyve i mindst 15 minutter med +6 kilo, er der ikke meget der ikke kan lade sig gøre.
Selv for os normale mennesker, der måske - kun - kan få fingre i “almindelige” camcordere, der omvendt nu - problemfrit - kan flvyes rundt til endog særdeles små budgetter.
Nyheden i den forbindelse er den nye DJI Matrice 600, der som navnet antyder er en 6kilo flyver/drone, der problemfrit kan flyve rundt med selv “almindelige” RED kameraer.
Uden at være specielt klar over hvad det betyder, følger der ydermere en “brand-new A3 flight controller” med M600, hvilket vi gætter betyder at det enten er lettere at flyve med denne, eller at det er muligt at lave endnu federe billeder.
Der er i den forbindelse også nyt om den “stadig upæcist forklarede” Ronin-MX gimbal, der bliver præsenteret senere idag, i Las Vegas.
De to nyheder er nemlig “compatible”, hvilket altså betyder at den nye MX, mindst kan “flyve” 6 kilo, og dermed kan bruges med alt andet end fuld størrelse Alexa.
Så hvis du kan nøjes med et VariCam LT eller en F55, burde disse nu kunne flyve i en DJI MX.
Igen.
Tag det meste med det forbehold at MX først bliver præsenteret senere ( vi har blot set et Instagram billede af nyheden ).
Der kunne vi dog læse at priserne skulle blive 1599 dollars for Ronin MX, der har indbygget GPS, mens Matrice 600, der i USA har status som en UAV ( unmanned aerial vehicle), starter ved 4599 dollars.
Igen.
Det hele bliver præsenteret officielt senere idag.
Rygterne vil dog vide at det allerede fra sent idag/imorgen er muligt at få fingre i en Matrice 600.
Vi har fundet et par videoer, der understreger hvor relevante disse nyheder potentielt kunne tænkes at være.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?