Forsiden > Ny teknik > Ny F55 optager

Ny F55 optager

mandag 29. februar 2016, af Tom Dissing

Sony har fået lidt fart på deres såkaldte CineAlta serie, der ellers gik rygter om ville blive opdateret med et F65, i det tidlige forår.
Det ser ikke ud til at ske.
I stedet kan F55 ejere, eller lejere glæde sig over at fokus ser ud til at være skiftet til “det lille” F55, der nu får en ny recorder der hedder AXS-R7, der sammen med nyeste firmware (v.8) kan en masse som ikke tidligere var muligt uden ( endnu mere ) seriøse investeringer.
Enheden, der altså også fungerer med F5 byder blandt andet på “hurtigere”, eller mere datatunge optagelser på AXS memory cards.
Som Ainara Porron, Marketing Manager, Cinematography, Sony Professional Solutions Europe siger det:
-These new technologies ( den nye teknik i AXS-R7 optageren, red. ) answer the question of “why shoot in 4K 16-bit RAW”? And, demonstrate Sony’s commitment to the F5 and F55, starter han og fortsætter.
-Working in 4K RAW and High Dynamic Range (HDR) opens up new creative possibilities for production professionals who are not prepared to compromise on image quality, slutter han.
Det er i den forbindelse lettere uklart hvor store datamængder den nye AXS-R7 kan håndtere.
Sikkert er det dog at den kan mere 4K i 16-bit RAW, hvilket også gælder i 2K.
Men de konkrete datamængder og “ikke kompression”, der bliver komprimeret til, må du tale med Sony klanen om, når nyheden bliver mulig at finde på hylderne.
Den er som eksempel fortsat så ny at Sony end ikke har fået den op på deres EU site endnu->http://www.pro.sony.eu/pro/lang/en/eu/product/broadcast-products-camcorders-digital-motion-picture-camera/pmw-f55/overview/].
Omvendt kan man læse at v.7 af firmwaren tillod Rec2020 suppleret af en masse muligheder for at optage i flere kvaliteter samtidigt.
Som eksempel i MPEG2 50Mbps 4:2:2 og i 10 bit 4:2:2 4K XAVC 4096 x 2160, som Sony nævner det på deres sider.
Den ny RAW Recorder, må forventes at kunne flytte endog meget data.
4KRAW 60fps er 2x hvad kameraet kunne tidligere med “ekstra optager”, hvilket med et slag gør et F55 til noget af det vildeste du kan få fingrene i, før du går helt overbord med Phantom.
Og nu hvor det ( endeligt ) er muligt at komme hjem med 2KRAW i 240fps, uden at der bliver sparet på båndbredden.
Endeligt ser det ud til at Sony nu går “all cache”, hvilket betyder at de sidste 30 sekunder før optageren bliver tændt, så optager kameraet allerede.
Noget der efter sigende skulle være specielt relevant for nuturfolket, der tilbage i en fjern fortid er gået glip af optagelser, fordi de ikke nåede at få tændt deres kamera.
Tidligt nok, altså.
Slutteligt er AXS Memory vokset.
På flere måder.
For det første er den største disk nu oppe på 1TB, mens “de små” er oppe på 512GB.
Det er dog ikke det eneste der er vokset.
Det er nu muligt at flytte op til 4.8 Gbp/s data, hvilket betyder at der er 44 minutter ved 60p på et 1TB kort.
Eller 22 minutter ved 120fps.
Folk der håndtere sådanne optagere dagligt, ved at de er udstyret med en såkaldt “dual-slot recorder”, hvilket - igen - betyder at det er muligt at putte to kort ind i optageren.
Det giver dog ingen muligheder for at optage hurtigere end 4KRAW 120fps.
Til gengæld er det pænt sikkert at det er med til at give en højere sikkerhed, da det med to kort vil være muligt at cache alt, op til 30 sekunder før optagelsen starter.
Som vi forstår det er højeste kvalitet XAVC 4K Class 480 der er et 16bit format der kan optages i 23.98p, 24p, 25p og 29.97p, i 480Mbit/s “RAW”, gemt/optaget som XAVC 4K Class 480.
Når du køber en AXS-R7, vil der være installeret v.8 firmware på enheden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?