Forsiden > News > Ny Lorry direktør skal gå efter yngre seere

Ny Lorry direktør skal gå efter yngre seere

tirsdag 18. november 2014, af Tom Dissing

Nu er det ikke specielt kendt hvilken gennemsnitsalder seerne på Lorry har, ud over at den nok er “ret høj”.
Det mener bestyrelsesformand Frede Jørgensen at der skal gøres noget ved, hvorfor han i Politiken bliver citeret for at have sagt:
-Der er et digitalt potentiale i TV2 Lorry, som skal udnyttes, blandt andet for at nå yngre seere. Mere tv på nettet, men også en egentlig social media-strategi, slutter han og understreger dermed den nye direktørs arbejdsopgaver er afklaret før Morten Kjær Petersen starter på stationen til januar.
Og da det jo kan oversættes til at stationen skal til at være noget mere for “de yngre seere”, skal det blive interessant - bare som en start - at finde ud af hvor unge de der “yngre seere” så rent faktisk er.
Når det er på plads har Lorry de samme problemer som de andre regioner.
De er også blevet ramt af en nedgang i licensindtægterne, mod at de ikke længere behøves sende 24 timer i døgnet.
Noget Lorry sikkert også kommer til at integrere som en del af deres “ny stil” under den kommende direktør.
Frede Jørgensen fortsætter:
-Den nye direktør skal se på, om vores egen kanal kan gentænkes, så vi udnytter ressourcerne bedre. Kanalen skal spille bedre sammen med 19.30-udsendelsen og en digital indsats. Der ligger også et uudnyttet potentiale i, at Lorry-kanalen opsøger programpartnerskaber, slutter han.
Nye tal viser i den forbindelse at alle TV2-regioner har det svært, hvilket kunne tænkes at være årsagen til den meget snak om “unge seere”.
Regionerne har nemlig i konkrete tal mistet 700.000 seere siden de startede.
Tilbage i 1994 kiggede tæt på 1,3 millioner seere forbi og så “de regionale nyheder”.
Et tal der idag er nede på 630.000 seere i snit.
Tallene er udregnet af “Kulturen” på TV2 News, der har talt med forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch der siger:
-Alle tv kanaler bløder i de her år, og det ser ikke ud som om, at de vil kunne hamle op med den teknologiske udvikling. Det vil være et kæmpe tab, hvis de regionale stationer ikke overlever, for det er efterhånden det sidste sted, hvor borgerne kan følge med i, hvad der sker i deres egen kommune, slutter han.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?