Forsiden > News > Ny madklub på DR2

Ny madklub på DR2

mandag 16. november 2015, af Tom Dissing

Seerne er som bekendt pænt voksne på DR.
Derfor er det heller ikke 30something DR er på vej med en kort dramaserie til.
Det er derimod dem i 40erne, der - som bekendt - alle er tosomme, har et pulserende liv, fuld af uforudsete oplevelser.
Samtidig med at samtalekøkkenet står helt ubrugt hen.
Årsagen er oplagt at de her mennesker i 40erne har så travlt med at realisere sig at de slet ikke har tid til at lave mad, eller se hvordan man gør det på TV.
Og det vil DR gerne have at de gør, kunne man gætte på.
Alt sammen noget der er blevet til “Mens vi presser citronen” der er “DR2s nye juledrama om tre par i 40’erne, der starter en madklub, hvor alt synes lækkert, og der er masser af overskud”.
Igen.
Der er tale om et rigtigt dansk drama, så “…der er sprækker i det perfekte liv som intet Instagram-billede kan skjule, når madklubben mødes…”.
Det hele er som pointeret et drama, skrevet af Lisbeth Wulff med Ellen Hillingsø, Rasmus Botoft, Peter Gantzler, Lærke Winther og Lisbeth Wulff som spillerne der får manus ført ud i livet.
DRs dramachef Piv Bernth siger:
-Mens vi presser citronen er en tempofyldt, sørgelig og meget morsom historie om generationen, der vil det hele og lidt til. Ønsket om at fremstå som perfekte gør livet meget besværligt, fordi ét sekunds afslapning betyder, at alt kan være tabt, og rejsen mod det uundgåelige sammenbrud er både frygtindgydende, rørende og sjov. Vi er rigtig glade for at kunne præsentere Lisbeth Wulff som debuterende dramatiker sammen med et stjernehold af skuespillere, slutter han.
Dem der ikke kender til begrebet “madklub”, så er det som navnet antyder en klub der mødes ind imellem og som laver mad sammen.
Derfor er det ikke underligt at “medlemmerne i klubben” ikke kender hinanden og derfor er meget interesserede i at vise “de bedste versioner af sig selv frem”.
Som pressematerialet pointerer er det relativt let at “pynte på virkeligheden, på de sociale medier”. Virkeligheden er dog noget helt andet.
Første episodes store drama er derfor at “Sigrid”, kan fortælle at hendes mand ”Peter” har forladt hende til fordel for en 26-årig svensk jazzsangerinde/fotomodel/ph.d.-studerende.
Heldigvis for seriens videre liv “…sætter skilsmissen en lavine af muligheder i gang, da alle tvinges til at se deres eget parforhold lige i øjnene…”.
Uanset dette lever de fem medvirkende i denne madklub videre efter “det perfekte liv”, hvilket i følge DR betyder at der her er tale om “en omvendt julekalender for voksne”.
Interesserede kan kigge med fra den 6. december, hvor DR2 for alvor tager hul på julemåneden med fem afsnit om dem i 40erne.
Som der videre står er serien “..et opgør med pænhed og perfektionisme og et spark i røven til de 40-årige - for det bliver ikke jul i år…slet slet ikke..”

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?