Forsiden > News > Ny rapport om streaming her i landet

Ny rapport om streaming her i landet

torsdag 19. februar 2015, af Tom Dissing

Opdateret
Vi troede i første omgang at der var tale om en dyr betalings rapport, der viser sig at være gratis.
original tekst
Størrelsen The Nordic Video Index der blandt andet kigger på hvordan udviklingen er i forhold til OTT og streaming, ser ud til at have fundet frem til at vi er rigtigt mange der streamer, og i den forbindelse er mere end parate til at betale for adgang til indhold.
Noget der kunne se ud til at have inspireret Nordisk Film til at få etableret streamingtjenesten “Dansk Filmskat” der blot skal tilbyde de film der alligevel bliver sendt på TV2Charlie.
Så hvis du er til Ghita Nørby, Morten Grunwald og Bent Fabricius-Bjerre er det en app til din smartphone.
Som du dog først kan få fingre i fra den 25. februar.
Tilbage i analyseland, mener Arkena at have fundet frem til at 52 procent af alle der streamer har købt sig adgang til indhold via de streamtjenester der findes.
Dermed er der bestemt et marked.
Et marked der måske er så stort at det ligefrem kan betale sig for rettighedshavere som Nordisk Film at flytte flere eller måske ligefrem alle deres ældre film over på en tablet, i stedet for at sælge dem til broadcast.
De starter dog blidt ud med en pris på nul kroner den første måned, hvorefter det koster 49 kroner om måneden.
Deres tal viser i den forbindelse at 42 procent af de 60-74-årige har en tablet ( i følge DRs Medieanalyse fra 2014 ).
Så det er da bestemt en stor potentiel kundegruppe.
Arkena eller nordicvideoindex.com viser ydermere at streaming brugere er parate til ( eller allerede betaler ) 19 Euro om måneden for adgang til streams.
Et tal der - stadig - ikke inkuderer udgiften til selve internet forbindelsen.
Medregnes denne bruger de fleste jo langt mere end 228 Euro om året på “premium video on-demand“.
Jesper Arenhill, Commercial Lead & Marketing Manager at Arkena siger i forbindelse med deres nye rapport, der kan erhverves på deres site heromkring:
-The possibility to watch whatever you want, whenever you want and on what screen you want are the biggest attractions of the Internet-TV-services. In that context, linear television seems stiff and uninviting, especially to a younger generation. It’s simply not part of their video consumption behavior and that mindset is beginning to spread. The process is driven on by the streaming companies’ large investments in high quality TV-series, starter han og fortsætter.
-You often hear that the computer has already lost the battle against tablets and smartphones, but that’s really not the case, at least not just yet, according to the report, slutter han.
Alt sammen noget du kan læse mere om i “The Nordic Video Index report”, der - er en købe ting, der tilgengæld ser ud til at gå langt længere ned i materien end - som eksempel - DRs medieforskning, der reelt ikke berører det faktum at der er en udvikling blandt de unge seere.
Arkena rapporten baserer sig i den forbindelse på noget der ligner 4000 mennesker fordelt på Sverige, Norge, Danmark og Finland.
Skulle der hældes lidt salt i det sår, er de adspurget alle over 18 år, or dermed ikke de allerførste “first movers”.
Rapporten ser det til trods ud til at kunne tilbyde et langt mere præcist billede af hvad der sker lokalt her i landet og i resten af Norden.
Som eksempel er tæt på ti procent nu parate til at droppe deres kabel eller satellite TV forbindelse.
Alene i forhold til året før en voldsom stigning.
Og dermed tal der er - endog voldsomt forskellige - fra DRs tal, der ellers plejer at blive brugt herhjemme som “sandheden om medieudviklingen”.
The Arkena Nordic Video Index report er og bliver dog noget du skal købe dig adgang til.
Så hvis du vil kende de præcise tal må du til lommen.
Vi har ikke set rapporten, så vi kender kun de tal der er fremme i forbindelse med presse materialet, som du kan finde her

..mener

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?