Forsiden > Ny teknik > Nye TV har da ingen tuner

Nye TV har da ingen tuner

torsdag 7. april 2016, af Tom Dissing

Den tidligere “discount” eller “meget billige” TV panal producent, Vizio, der blandt andet er kedt for at være blandt de første til at sælge 4K ( UHD ) TV apparater til forbrugerne til under 1000 dollars, ser ud til at have fået en ny ide.
Denne gang går det ud over det som de kalder for ATSC, eller over-the-air tuner, hvilket reelt betyder at Vizio er på vej med TV apparater der ikke har en TV tuner, og som derfor reelt ikke kan kaldes for et TV.
Hvad Vizio derimod har udstyret deres “TV” med, er UHD evner, HDR funktionalitet og en “integrated Google Cast streaming technology”, der kræver at forbrugerne piller ved deres 6 tommer store 1080p Android tablet, der også fungerer som remote.
Altså fjernbetjening.
Tiltaget, der end ikke er et TV, men “en monitor”, der er tænkt som et TV, har allerede fra starten af fået problemer i USA.
En advokat fra Washington, D.C, har allerede pointeret at de jo ikke kan sælge deres TV, som et TV, uden at forbrugerne kunne ende med at føle sig snydt, nu hvor der rent teknisk ikke er tale om et TV.
Han siger:
-They are obviously trying to get around that problem by including no tuner at all, as opposed to including a tuner that picks up only some channels, starter advokaten og fortsætter.
-However, you then need to market the device as a “monitor” or a “display”, fortsætter han.
-Calling it a “TV” leads to an issue with consumer confusion. Some manufacturers produced similar sets during the DTV transition when tuners were expensive, but they flopped with consumers, slutter han.
Vizio er dog godt klar over at deres TV, der ikke er et TV, ikke er et TV.
Derfor forklarer de da også i deres markedsføring at der er tale om et Vizio SmartCast P-Series Ultra HD HDR Home Theater Display”, der ganske rigtigt ikke bliver kaldt for et TV, men som altså kan bruges som et sådan.
Bare ikke med signaler fra kabel TV eller fra luften, uanset om der er tale om DVBT eller analoge signaler.
De forbrugere der er fremme i skoene, har omvendt - må man formode - bemærke at prisen er totalt i bund, og at dem der alligevel ikke ser TV via kabel, eller æter, jo bare kan montere en computer eller Internet i deres TV. ( der ikke er et TV )
Hvorefter de via abo, på enten streamtjenester eller andet kan se alt det TV, deres “ikke TV” kan vise.
Og da et 50 tommers UHD HDR TV nu er nede på 999 dollars, kunne enkelte forbrugere - formodentligt - overveje at gå den vej, og dermed reelt afskære sig selv fra at se TV, og dermed de mange reklamer som hele TV industrien lever af at sælge plads til.
Netop hvad et utal af tech sites har reageret på.
Eller rettere.
De startede med at undre sig over hvorfor der ingen tuner er i panelet, hvorefter det gik op for dem at et 50 tommers 4K TV til under 1000 dollars, jo skal spare et eller andet sted.
Og at det gik ud over tuneren denne gang.
Mod at der er Android indbygget i stedet.
Udviklingen viser dog med stor tydelighed at forbrugerne nu er nået til et niveau, hvor de ganske enkelt ikke længere “behøves” at finde sig i - for eksempel - at skulle betale for 20-30 kanaler de ikke ønsker at betale for, blot for at kunne se en enkelt.
Findes kanalen on-line, kan forbrugerne nu - eller snart - blot vælge at købe adgang til den kana de ønsker at kunne se, og ignorere alt andet.
Noget der må formodes at drive forbrugerne mod endnu større uafhængighed, der - og det er så her TV markedet må til at reagere - i værste fald begynder at fravælge flere af de kanaler broadcasterne har etableret for at kunne “finansiere” de dyre kanaler, som seerne gerne vil se, men som de - for eksempel - ikke er vilde med at betale for.
Noget vi oplever meget her i landet, hvor alle kommercielle broadcastere nu har så stor en palet af kanaler, at det er oplagt at nogle kanaler betaler for andre kanaler.
Naturligvis skruet sammen på en sådan måde at forbrugerne ikke “kan undgå” at købe de kanaler der betaler for de andre.
Tilabge i USA, er forventningen - før introduktionen af det tuner-løse TV - at 1.13 millioner husstande droppede “pay TV” i 2015, fulgt op af endnu flere i 2016, og forresten blot en lille udvikling i forhold ti l2014, hvor mange også droppede kabel TV.
Bevares udviklingen er fortsat ikke nået her til landet, hvor TV forbruget har stabiliseret sig.
Noget er der dog sket, da selv den mest optimistiske DR medieforsker “erkender” at en del af yngre seere nu ikke længere ser DR.
Og nu hvor den første producent af TV, har produceret et af slagsen, hvor det reelt ikke er muligt at se TV på, kunne det tænkes at medielicensen kunne blive “tvunget” til at blive revideret.
Måske endda på en sådan måde - som enkelte politikere har været inde på det - at det kun er dem der ønsker at betale der fortsat kan se DR.
Alle andre - for eksempel - dem der investerer i et af de nye TV tuner løse TV, kan nøjes med at tegne abo på de ting de vil betale for, og kun dette.
Den såkaldte P-Series serie TV fra Vizio er naturligvis født med NetflixUHD HDR indhold, så - dem der tør - kan se - blandt andet - Marco Polo i forbløffende flot HDR.
Værst af alt i den forbindelse har Vizio målt på forbrugerne i USA.
Og der ser det ud til at være tilfældet at “Research shows that less than 10 percent of TV viewers receive over-the-air broadcast programs. As we continually evaluate and focus on designing products that deliver a beautifully simple experience, we felt that removing the tuner would simplify the overall setup and user experience for the vast majority of customers. P-Series users can play content from nearly all content sources, like most cable/satellite set-top boxes, game consoles, Blu-ray players and more. If consumers use an external ‘rabbit ear’ antenna to watch local over-the-air broadcast TV signals, a TV tuner can be purchased separately, slutter Vizio i et “statement”.
Her lidt promoer for serien, der - som vi er orienteret - ikke kan købes uden for USA, endnu.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?