Forsiden > Ny teknik > Nye features i Photoshop og Premiere Elements

Nye features i Photoshop og Premiere Elements

fredag 25. september 2015, af Tom Dissing

Hvis du allerede er fast bruger at Elements til for eksempel Premiere, ved du at der er en del heldige features i denne pakke.
Måske ikke helt perfekt.
Men tæt på, i mange tilfælde.
Specielt dem hvor du har meget travlt.
Nu er der så kommet endnu en update, den 14. udgave, der i følge marketingsfolkenen “igen rykker grænserne for, hvad man kan med billedredigering”.
Så der er vel ikke meget andet at gøre end at se for dig selv.
Uanset om du bruger Elements i Photoshop eller i Premiere.
Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe siger:
-Den 14. udgave af Elements-programmerne giver helt nye kreative muligheder, når brugeren arbejder med fotos eller film. Vi har fjernet flere tidskrævende redigeringstrin, så folk hurtigt opnår et flot resultat, der er lige til at dele, slutter han og hentyder dermed til nye funktioner der - blandt andet - skulle gøre det langt lettere at friskrabe.
Her et par af nyhederne, der - som vi forstår det - skal tilkøbes eksisterende abo aftaler du har, eller tilkøbes hvis du har valgt at købe en af de pakker Elements passer til.
Photoshop Elements
Shake Reduction er en ny funktion, der egner sig til billeder taget med håndholdt kamera. Med et enkelt klik rettes der op på slørede billeder, og funktionen kaldes også ”din selfies bedste ven”.
Haze Removal er en ny funktion, der får baggrunden i billedet til at stå lige så skarpt som det, der er i fokus. Dette er særligt anvendeligt til landskabsbilleder, hvor dis kan gøre baggrunden uskarp.
Fritlægning af hår er altid en udfordring, når man skal redigere billeder. Derfor lancerer Photoshop Elements 14 en ny pensel, som bare skal stryges henover detaljerede billeder af fx hår. Elements identificerer detaljerne og klarer resten.
Speed Guided Edit er til billeder med fart på: en bold i luften eller en skater på vej ud over rampen. Med step by step-guiden får man de bedste redskaber til at gøre billederne endnu mere actionfyldte og levende.
Resize Guided Edit er en nem funktion, der hurtigt ændrer størrelsen på ens billeder. Så nu kan man let tilpasse sine billeder, så de fx passer perfekt til en hjemmeside.
Custom Looks analyserer billeder i forhold til skarphed, lys og farve og giver efterfølgende fem effekter, som man kan bruge i redigeringen.
Quick Edit Mode er blevet endnu nemmere end før, så man hurtigt og nemt kan rotere billeder og lave hurtige ændringer.
Premiere Elements
Med Motion Titles kan man animere tekst og grafikker med forudindstillinger, der får videoer til at se professionelle og indbydende ud.
Color Pop kan skabe farverigt drama i videosekvenser, hvor man eksempelvis kan give et bestemt område en stærk signalfarve, mens alt andet i billedet er i sort/hvid.
Leg med tiden i Guided Edits. Her kan man få hjælp til at lave spændende slowmotion- eller fastmotion-effekter, hvis ens historie skal have mere energi.
Hvis man har et kamera, der kan filme i 4K Ultra HD, så ved man også, hvorfor alle taler om det. Nu kan man bruge Premiere Elements til at redigere og se 4K-videoer.
Alle videoentusiaster ved, hvor vigtig lydsiden er for en video. Adobe har nu samlet alle lydfunktioner, og de er samtidig blevet lettere at bruge, så man kan justere lyden lige præcis, som man vil. 
Priserne er lidt varierede alt efter hvor du kommer fra.
Elements til begge koster 1162 kroner, og så er der en bunke måder at op/kryds og sikker mere opgradere.
Tjek din plan/boss og hør hvad i kan gøre hvis i vil opgradere.
Ellers kontakt Adobe her i landet, de elsker at hjælpe.
Her den dybt pædagogiske how to video.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?