Forsiden > Ny teknik > Nyt 3D system fra Ungarn

Nyt 3D system fra Ungarn

tirsdag 28. oktober 2014, af Tom Dissing

Det er ikke rigtigt til at finde ud af det, men det ser ud til at zLense har opfundet et nyt og ret spændende system.
Et system, der - sådan cirka - kan bruges til - rimeligt hurtigt - at skabe live 3D miljøer, der end ikke kræver et studie.
Løsningen der - såmænd også i live situationer - kan konvertere ellers kedeligt 2 billeder til funky 3D, er fortsat så ny at de blot har vist den frem på IBC og Cinec i 2014.
Principperne, der forklares i de to videoer vi har fundet frem, ser ud til at handle om at det nu er muligt at forestå såkaldt “depth-mapping” af optagelser eller live signaler og så ellers sende det hele som 3D data, nærmest uden forsinkelse.
Ud over at det er muligt at bruge ude i virkeligheden, og - sådan cirka - male 3D effekter ovenpå 2D optagelser, er det oplagt at systemet for alvor viser tænder i studiet.
zLense er stadig så nye at de her i starten - gætter vi på - prøver at vise at de skam også kan bruges i studiesituationer, som det sker dagligt med løsninger fra Orad og andre ultra high end leverandørere.
Igen, gætter vi på, til helt andre priser.
Det ser dog mere ud til at zLense systemet er langt sjovere til hurtige ting, eller mere fantasifulde ting.
Lidt som en DR3 version af Orad, der passer langt bedre end i et særdeles seriøs DR1 program, kunne også være Zulu versus TV2, du vælger selv.
Tilbage i zLense verdenen, forklarer producenten at deres system “processes space information”, og derfor hele tiden tilbyder at konventionelle 2D billeder kan fake-omgøres til 3D.
Herefter er det så muligt at tilføje søjler i studiet live, som værterne kan pege på, eller som i videoen fra Cinec lade værten stå under vandet og lade fiskene svømme foran ham.
Igen.
Det havde været smart med en dykkermaske, men sådan er det jo når der bliver demoet på en messe.
Det betyder ikke så meget om det passer.
Bare det virker.
Og det ser nyheden eller systemet fra zLense ud til at gøre.
Hvad det så konkret er du kan købe af dem, og hvordan du køber det, svæver lidt i det uvisse.
Bruno Gyorgy, president of zLense kan dog sige:
-We’re poised to shake up the virtual studio world by putting affordable high-quality realtime CGI into the hands of broadcasters, starter han og fortsætter.
-This unique world-leading technology changes the face of TV broadcasting as we know it, giving producers and programme directors access to CGI tools and techniques that transform the audience viewing experience, slutter han.
På deres site her er der en række forklaringer af de enkelte features som systemet/systemerne tilbyder.
Om det dækker over at de rent faktisk sælger deres løsning i “dele”, finder du ud af ved at kontakte dem.
På sitet fremgår det dog at det er Zinemath Zrt der står for udviklingen af “the zLense virtual reality” og “augmented reality” platform.
I begge tilfælde “depth mapping” systemer, der kan få alle 2D billeder til at blive til 3D.
Både på live og optagede signaler.
Producenten pointerer at det er muligt at bruge “The zLense Virtual Production platform” sammen med “pre-exisiting, rendering engines, VR systems and tracking technologies”.
Her et par videoer der viser hvor de er henne.
Interesserede må tjekke deres site ud, her, hvor det ene nummer er i Ungarn, mens det andet enten er en fejl, eller også er det i Portugal ? ( +352 er ei Portugal )


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?