Forsiden > Ny teknik > Nyt Sony 4K Action Cam

Nyt Sony 4K Action Cam

tirsdag 6. januar 2015, af Tom Dissing

Næste gang du investerer i et kamera fra Sony, er det vel på sin plads at tænke over at det nye FDR-X1000V Action Cam nu optager i en højere bitrate end Sonys store broadcast kameraer.
FDR-X1000V optager nemlig 1080p HD i 60Mbit/s, mens de 4K, der er apparatets primære mål, kommer op i voldsomme 100 Mbit/s.
Og selv om at det ikke fremgår af den tidlige omtale af dette Action Cam, der må formodes at være Sonys endelige angreb på de mange GoPro cams der er i markedet, kunne en del tyde på at de 60Mbit/s kameraet er begrænset til i 1080p HD, bliver til mere, når du - for eksempel - vælger at optage 120 fps i 1080p eller i 240 fps i 720p.
Stadig, den primære opløsning 3840×2160@30fps betyder at der bliver skrevet med op til 100Mbit/s til kort, der dorfor skal være pænt nye for at kunne følge med.
Til gengæld er der HDMI ud, så du kan spille 4K fra kameraet, i stedet for først at skulle overføre og alt det andet der er åh så beværligt.
Spørgsmålet er om det er muligt at optaget dette signal, og i hvilket kvalitet det så er i.
Igen.
Det er CES2015, og produktet er først på hylderne engang til februar.
Omvendt, betyder dette og en masse andet 4K gear, at fremtiden i 4K kommer lidt tættere på.
Sonys 4K ActionCam FDR-X1000V er ydermere udstyret med en Zeiss Tessar optik, der burde være relativt skarp ved 170 grader.
Cmos er en af de nye Exmor R, der får hjælp af en Bionz X CPU, der sørger for at video og alt andet er “konstant” når der optages eller afspilles.
Der er såkaldt “full pixel readout” der kendes fra α7 S, hvilket burde give endnu bedre 4K.
Patrick Huang, director of the camcorder business at Sony Electronics siger:
-I’m thrilled to bring the unmatched clarity and sharpness of the Sony 4K experience to our Action Cam line, starter han og fortsætter.
-The innovative design and impressive technology in the new X1000V reflect our strong 4K background and intense commitment to the POV camera market.
Tony Hawk, der er en ældre “skateboarder” supplerer:
-I’ve been lucky enough to test out the new 4K Action Cam on my skateboard, snowboard and surfboard, and have been blown away by the video quality, starter han og fortsætter.
-The camera excelled in every shooting environment, producing stunning 4K footage unlike anything I’ve ever seen before out of a POV camera, slutter han.
Det fremgår som pointeret ikke rigtigt i hvilket bitrates der kan optages 120fps i 1080p eller 240fps i 720P, men gad vide om der ikke bliver skruet en del op, da det jo er ret mange frames der skal igennem maskineriet.
Sony skriver dog at der er “clean HDMI for recording to an external device”, hvilket kunne gå hen og bliver en særdeles +220mbit/s detalje (?).
Kameraet er udstyret med sonys SteadyShot stabilization3 teknik, der giver en masse elektronisk image stabilization, der skulle være sådan cirka tre gange så effektiv som hvis den ikke var der.
God til at tage vibrationer fra maskiner og andet, mener Sony at vide.
Det er slutteligt muligt at “Loop recorde”, “live stream” og lave “burst still images” og endelig lave “Motion Shots”.
FDR-X1000V følges af et nyt AS200V, der er et tilsvarende Action Cam, bare i 1080p HD/50Mbit/s.
Her lige deres CES promo

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?