Forsiden > Ny teknik > Nyt fra LiveU

Nyt fra LiveU

torsdag 5. december 2013, af Tom Dissing

De fleste kender LiveU, der er en af de mest udbredte “send live rygsække/bælte-bokse” herhjemme.
Så udbredt at der rent faktisk er flere variationer på markedet.
Variationer, der bliver brugt ved store events, som - nå ja storm - valg og royale begivenheder.
Og da det som bekendt er blevet tid til Bodil, eller stormvejr er der med garanti bunker af LiveU bokse ude og løbe idag.
Nyheden LU500, der er den nye “mellemting”, der er samme størrelse som bæltemodellen, med som har samme “power” eller sendestyrke som “den store rygsæk model”, hvilket betyder at der kan sendes i op til ( cirka ) 8 Mbit/s.
Enheden blev vist frem på IBC, og skulle være leveringsklar i løbet af det tidlige forår, som Paul Shepherd kunne fortælle det på AVITs åbent hus igår.
LU500 er som med andre LiveU bokse fuld ud kompatible med Anton Bauer, V-Lock og PAG batterier, ganske som det er muligt at lave andre “hovsa” løsninger, der burde kunne fungere.
Det eneste der skal til, er de obligatoriske 8 sim kort, hvorefter det hele ellers bare kører derudaf. ( der er support for op til 13 samtidige “forbindelser”.
Som tidligere modeller, kan det hele styres fra den indbyggede touch-screen, og det er muligt at plugge det hele til en computer når der ikke sendes.
Det er muligt at montere LiveUs Xtender antenner, hvis det skulle vise sig aktuelt og kan sågar forbindes til satellite udstyr, så der kan etableres “hybride cellular/ satellit” løsninger, der er endnu mere redundant end mobiltelefoner ( sim kort ) er.
Og der er input i form af HDMI og SDI og support for op til 1080p50
Dem der har specielt meget tid i marken har ydermere muligheden for at forbinde LiveU enheden til NLE gear, så der - som eksempel - kan etableres “multi-camera production” og “real-time field editing”.
Hør mere hos AVIT, om disse features, der ser ud til at kræve en forklaring.
Her en video der understreger at alle kan bruge en LiveU eller ti.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?