Forsiden > Ny teknik > Nyt om Apples 4K monster

Nyt om Apples 4K monster

fredag 25. oktober 2013, af Tom Dissing

Apple har i et stykke tid lovet at der snart kommer en ny Mac Pro.
Og netop fordi det er mange år siden der er kommet et “helt ny” high end Mac, er forventningerne store.
“Støvsugeren” der oprindeligt blev annonceret tilbage i juli, er netop blevet bekræftet i forbindelse med annonceringen af de nye iPads, for et par dage siden.
Specs er i den forbindelse de samme som oprindeligt annonceret, med den undtagelse at de kommende Mac Pros ikke bliver udstyret med Haswell multikerne CPUer i, men i stedet kommer med de “kendte Ivy Bridge-EP-based Xeon CPUer”, der kommer i op til 12 core versioner, der kan “Turbo Boostes” til 3.9GHz.
HDMI ud, når heller ikke at blive HDMI 2.0, men blot HDMI 1.4, der dog stadig er nok til at håndtere skærme i op til 4K.
Apple frigav i forbindelse med bekræftigelsen af at nyheden kommer til december en ny video, der ser ud til at understrege at de ikke forventer at sælge mange maskiner, da den nærmest er håndlavet af de 1700 medarbejdere der er hyret ind i Texas til at samle maskinerne.
Tilbage ved spec, er der stadig tale om lidt af et monster.
Der kan flyttes op til 60 Gbit/s i hukommelse, og så er der to AMD FirePro D500 grafik-GPUer i topmodellen.
Da disse er hver udstyret med 3GB VRAM og 256GB flash storage, burde det være muligt at arbejde i 4K i “mange strømme” på den indbyggede 1 TB flash hukommelse.
Nyheden har intet DVD drev, hvilket understreger at Apple mener at den enkelte bruger skal vænne sig til at have et I/O tårn stående inde i lokalet ved siden af, hvor RAID, lyd og måske billeder kommer fra.
Ikke overraskende bliver det stadig hulens dyrt at komme i nærheden af de nye maskiner.
Grundprisen for topmodellen bliver således 4000 dollars.
Der er ikke danske priser ude, men et estimat må være i omegnen af 40-50.000 kroner for en maskine der skal bruges professionelt.
Her en video der viser hvordan Apple bygger deres nye Mac.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?