Forsiden > Ny teknik > Odyssey7Q er blevet endnu klogere

Odyssey7Q er blevet endnu klogere

fredag 21. marts 2014, af Tom Dissing

Hvis du fortsat ikke har investeret i en Odyssey7Q, er det ved at være på tide.
Denne monitor/optager bliver nemlig hele tiden bedre, og den nyeste Firmware, der hedder v1.1.105, betyder at hardwaren nu kan endnu mere end tidligere.
Således er det nu muligt at optage i Apple ProRes 422 (HQ) 1920x1080 i op til 30p. ( og se det med i op til 1280x720, red. )
Firmware gør det nu også muligt at “blande” raided, non-raided, RAW, ProRes optagelser på en enkelt SSD disk, der tidligere “tvang” brugeren til at blive i samme format, indtil den enkelte disk var fyldt op.
Blandt andre features er det nu også muligt at lave et “OLED Pixel Zoom frame drag”. Ganske som det er blevet langt lettere at læse Waveform, Histogram og False Color på en 7Q.
Der er endelig kommet Headphone volume control og nye Audio metre, så mindre produktioner også kan være med.
Og så er der kommet 1.33 Frame Guide, hvilket er en 4:3 sikkerheds kant, der kunne være relevant på visse markeder.
Firmwaren giver nu også overlays on/off for SDI & HDMI outputs ( imposed tekst on/off, så det er muligt at sende signalet videre til en større monitor uden tekst )
Der er nu kommet en Sony FS700 Record Option ( 795 dollars, red. ), hvilket betyder at der kan optages fra en FS700 i op til 4K RAW i op til 60p. ( det er så nyt at det end ikke er opdateret på Convergents site, red. )
Der kan “realtime nedskalleres med “4K2HD” featuren, eller fra FS700 4K RAW til Apple ProRes 422 (HQ) 1920x1080 i en og samme omgang.
Der er lidt mere support for S-LOG2 og IT709 (REC709), og så er der lidt mere support for Canon C500.
Der kan optages QuadHD RAW (3840x2160) i op til 60p.
2K & 1080p kan håndteres i 12-bit RGB i op til 30p i og kan ligges ind i en .DPX container.
Der er kommet en række nye “Firmware Fixes”, der blandt andet er målrettet FS700. Og så er der sket en masse på Playback siden.
Og så skulle enheden nu endelig kunne se hvor mange billeder i sekundet ( fps ) der optages med når der er gang i et Canon C500.
Folk der fortsat ikke har investeret skal vide at enheden stadig fungerer sådan at ejeren tilkøber det/de optageformater der er behov for.
Som eksempel koster det 1495 dollars at få enheden til kunne optage Canon 4K RAW, mens Arri RAW koster 1995 dollars.
Kan du nøjes med Pro Res eller DNxHD er disse optagekvaliteter med når der investeres i den lille lækre monitor/optager.
Som vi forstår det kan du både ringe til esee og Hofmann hvis du vil høre mere.
Den fulde liste over nye eller opdaterede features finder du her
Her lige en 40 minutter lang demo af den.

ODYSSEY 7Q REVIEW from Matthew Allard ACS on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?