Forsiden > Ny teknik > Optag eller preview 4 HD cams på 7 tommer

Optag eller preview 4 HD cams på 7 tommer

mandag 2. november 2015, af Tom Dissing

Det er lidt svært at ikke "bare" at se “the Apollo”, der er en kommende nyhed fra Convergent Design som en opgraderet Odyssey7, nu bare med lidt flere hestekræfter.
Kræfter der betyder at den lille box, vi alle kender som en Odyssey7 nu kan fungere som en “portable multicamera recorder/switcher”.
Convergent Design lover nemlig at deres nyhed fra starten af vil kunne optage fire samtidige HD kamerar, suppleret af en femte “kanal”, der kan være alt fra et “master signal”, til et “quad split-screen view”, der burde gøre det vildt hurtigt at klippe i post.
Systemet, optager naturligvis samme tidskode på alle signalerne, hvorfor der blot skal medbringes 4 BNC, med noget video i, før koncerten, konferencen eller multikamera studieproduktionen er i hus.
Melder behovet sig for en egentlig billed mikser er det også en mulighed, så der tilbyder at der optages et egentligt mastersignal, suppleret op af 1-2-3 kameraer der bliver optaget selected.
I bedste stil er det ydermere muligt at optage i forskellige codecs, fra forskellige signaler, der mere eller mindre kan kombineres som behovene er.
Eneste feature du ikke finder i Apollo, fra starten af, er support for multikamera 4K.
Det lover de dog kommer lige om snart, hvorefter det skulle ende med at blive muligt at klippe mellem, eller optage to 4K kameraer, i alt fra RAW til DNxHD. ( specs er lidt uklare, red. )
De har dog allerede løftet sløret for at det bliver muligt at kunne optage nogle flere 4K kameraer - eller HD ditto - samtidigt, via det som de kalder for “cascade” af op til 3 Apolloer, hvilket burde betyde at der kan optages 12 HD kamereaer samtidigt, eller seks 4K kameraer:
Som altid med Convergent Design, kan det hele kombineres, og gemmes som individuelle QuickTime ProRes filer, der forresten også findes som “QuickTime multicamera”, der er et QT filformat, der kan indehold flere samtidige kamera signaler.
Det er - heller - ikke helt præcist hvor mange Mbit/s der kan optages i.
Men gad vide om de 440Mbit/s som Convergent Design er kendt for at kunne håndtere i DNxHD, ikke også er hvad det her QT multikamera signal kunne tænkes at ende i.
Apollo har naturligvis alle de samme analyse værktøjer som du allerede kender fra Odyssey7 serien.
Du bliver med andre ord ikke snydt for features som vectorscopes, waveforms, histograms, spot metering, false color, focus peaking eller zebra på de enkelte signaler.
Skyder i RAW, bliver det muligt at tilføre LUT.
Enkelte features kommer først i 2016, mens de fleste skulle være inkluderet fra starten af.
Nyheden lander i december og starter på 3995 dollars.
Folk der allerede har en Odyssey7Q eller Odyssey7Q+ kan købe en “Apollo Option” for 1795 dollars.
Det er med andre ord en “slags” Odyssey7. Bare i en heftigt opgraderet version.
Forresten.
Det er fortsat “kun” muligt at optage i op til 440Mbit/s på en Odyssey7Q.
Gade vide om Convergent Design ender med at tilbyde 880Mbit/s på deres Apollo.
Det virker sådan, da 4 HD signaler jo sagtens kunne tænkes at være det samme som 4x220mbit/s
Læs videre her, hvor der reelt intet står endnu.
Abel Cine har dog denne presseting om nyheden, her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?