Forsiden > Ny teknik > PCIe fart på den bærbare

PCIe fart på den bærbare

fredag 15. februar 2013, af Tom Dissing

Næste gang du har brug for et komplet Avid Pro Tools|HDX på din lille bærbare, er det såmænd ikke så svært.
Du mangler bare en kæmpe stor flighcase, til de mange rackmeter Pro Tools|HDX, det jo let kan blive til hvis der er meget outboardgear som pre amps og andet.
Mindre kan dog gøre det, hvilket reelt betyder at det nu er muligt at få et komplet Pro Tools|HDX til at fylde så lidt som en skuldertaske med en bærbar, et Pro Tools|HDX indgangstrin, og en mac.
Sonnet har nemlig for alvor kastet sig ud i produktionen af "dumme æsker", der - for eksempel kan håndtere PCIe kort, hvorfor det ikke længere er nødvendigt med de store stationære maskiner, der ellers netop adskiller sig ved at indeholde en række PCIe kort pladser.
Nyheden fra Sonnet Technologies som de kalder for "the Echo Express Pro Thunderbolt Expansion Chassis", der kan det meste og det i en fart, har plads til to full-size, high-performance PCI Express expansion kort, der er tæt på 2/3dele af hvad en stationær maskine kan håndtere.
Detaljen er bare at en Thunderbolt port jo kan blive til flere, hvorfor iMacs, Mac mini, MacBook Airs nu kan håndtere komplette Pro Tools anlæg, video ditto eller andet, der kræver en hulens masse dataoverførsel.
Nyheden der reelt er at Avid "har godkendt" boxen, betyder ydermere at det - vel sagtens - vil være muligt at kunne håndtere avancerede videoløsninger fra samme producent, eller konvertere den bærbare til en endog voldsom 4K eller 5K ingest-maskine.
Robert Farnsworth, CEO of Sonnet Technologies siger:
-The Echo Express Pro has transformed the workflows of large numbers of working pros in the audio and video industries, starter han og fortsætter.
-With this Thunderbolt expansion chassis updated to support auxiliary power requirements, and the availability of our custom power cable kit for the Pro Tools|HDX PCIe card, Pro Tool users will gain the ability to travel light and work in places and ways never before possible, slutter han.
Eneste kedelige detalje er at Echo Express Pro kassen ikke bliver helt billig.
En død Thunderbolt box starter nemlig på 799 dollars.
Omvendt vil det derefter være muligt at have et par Pro Tools|HDX PCIe kort igang med en bærbar eller et par Red Rockets eller andet.
Læs mere her
Her en lidt ældre promo for en tidlig version af deres Thunderbolt løsninger.
Vi gætter på at de er blevet lidt smartere nu, og at alle Alexa Jobs nu inkluderer en SxS reader, så data kan kastes ind i en bærbar og på eksterne SSD diske i en hulens fart.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?