Forsiden > Ny teknik > PL-to-PL extender

PL-to-PL extender

mandag 13. maj 2013, af Tom Dissing

Enkelte har sikkert prøvet at købe ellers fine zooms, eller endnu bedre, primes, der "ikke helt" dækker S35mm formatet, og som derfor kun kan "zoome lidt af vejen", eller som vitterer "lidt", når de bruges.
Alt sammen noget de ikke behøves at gøre mere.
Og da der er rigtigt meget "gammelt glas" der hænger ud på Ebay eller bare står på hylden og keder sig, kunne det være relevant at overveje en Ken Robings 1.21x PL-to-PL extender.
Som navnet antyder, forlænger/forstørrer denne en PL mount optik med faktor 1,21, hvilket betyder at fortidens "Academy format" ( 28 mm image circle ) optikker, der ikke dækker "Super 35" - og mere relevant - kameraer med store CMOS, nu gør det.
Det er med andre ord igen tid til at finde de gamle Angénieux og Cooke "classics" frem, der måske bliver lidt længere, men som altså ikke længere behøves at stå på en hylde og kede sig.
Så hvis du falder over monstre som en aldrende Angenieux 25-250 HR, en Angenieux 24-290 T2.8, en Angenieux 17-102 T2.9 eller en Cooke 20-60 T3, en Cooke 20-100 T3.1 eller en Cooke 25-250 Mk III T3.7, er der stadig håb.
Når du først har investeret i en Ken Robings 1.21x PL-to-PL extender, kan disse og mange andre ( langt billigere ) zooms og primes bruges på alt fra REDs til Sony F3, F5 og F55 kameraer.
digitaloptik roder ydermere med blandt andet BNCR mounts og interessante løsninger til Leica R glas.
Læs mere her, hvor det - desværre - også fremgår at priserne starter ved 2,450 dollars.
Og at digitaloptik først kan levere til august.
Det er muligt at se eksempler med en - forlænget - Cooke 20 to 100 T3.1, der nu pludselig kan bruges på alle Red Cams med et tab på ( omkring ) 1/2 blænde, og en forlængelse på x1,21.
Se eksemplerne her

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?