Forsiden > Ny teknik > PS-Cam X35 nået til Mark 2

PS-Cam X35 nået til Mark 2

onsdag 7. august 2013, af Tom Dissing

Det tyske PS-Cam X35, der reelt er videreudviklingen/en ny indpakning af det specialiserede Weisscam (?) er netop nået til v2, eller Mark II som producenten kalder det.
Og selv om at dette kamera stadig ikke hitter herhjemme, bedst understreget af at det fortsat koster 55.000 Euro så kunne det jo tænkes at ende med at gøre det på et tidspunkt, hvorfor det er på sin plads at holde lidt øje med hvad der sker med dette hus.
Og der er bestemt sket en del.
Det nye PS-Cam X35 mk2, har som eksempel nu fået timecode og MotionFX funktioner.
Og så kan det nu optage i højere hastigheder end 1.000 frames per second.
Som bekendt er der jo stadig flere sportsgrene der nu - nærmest hver gang - der broadcastes vælger at have et eller flere +1000 fps kameraer igang.
Og her kan den nye X35 Mark 2 gøre en forskel, da den nu kan flytte 1500 billeder i sekundet.
Kendere af kameraet vil ydermere vide at det "kun" kan arbejde i 1080, eller 720P, hvilket jo netop giver overskud til højere hastigheder.
Og da folkene bag PS-Cam X35 kameraet mener at billederne også skal kunne postes, kan det optage i PS-RAW, der er i familie med DNG/DPX file formatet.
Det betyder dog ikke det store, hvis du har en heftig Gemini recorder ( fra Convergent Design, red.), da disse nu supporterer PS-RAW.
Eneste gevaldigt kedeligt detalje er dermed prisen, der fortsat er 55.000 Euro.
PS fejrer dog mk2 med at sælger en eller flere Mk1 til banale 45.000 Euro.
Her en reklame for en slags drik, som vi erkender ikke at kende.
Men da det ser ud til at indholdet bliver i dåsen under frit fald, er det vel på sin plads at altid mindst have en dåse med når du springer ud fra en flyver.
Billederne er - som vi forstår det - skudt på et PS-Cam X35 mk1.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?