Forsiden > News > Pænt langhårede Axim

Pænt langhårede Axim

onsdag 28. september 2016, af Tom Dissing

Det bliver ind imellem pænt langhåret henne i produktionsmiljøet.
Og det har en del at gøre med at det faktisk er pænt besværligt at få de mange ideer, branchens kreative hele tiden kommer op med til at fungere i forhold til det faktum at broadcast altså er en kompleks størrelse, bag facaden.
Heldigvis har vi størrelser som AXIM fra Microvideo, der er noget så simpelt som en “Three Channel video audio processor”.
Det bliver snart ikke mere kedeligt.
Heller ikke når vi kan fortælle at der er en Intel i7 NUC computer inde i kassen, der sågar kan bruges som stand alone “kort” til virksomheder der laver egne ting, oven på noget der allerede eksisterer.
Omvendt, hvis vi kigger en smule på, hvad det rent faktisk er den der lille æske kan, så begynder det at gå op for dig, hvorfor Jan Dirchsen, fra JD Engineering ApS stadig hopper i stolen.
De tre video indgange og tre video udgange, kan nemlig pilles helt fra hinanden, og samlet fuldstændigt som det passer dig.
Det eneste der skal til er lidt video ind via SDI.
Det hele kan så ellers sendes videre som et IP signal, der enten er samlet, eller som stadig lever i tre “strømme”, hvilket jo betyder at sådan en kasse kan få det meste af et studie ned i en RJ45 ledning uden at nogen får sved på panden.
Eller hvis tre “studier”, skal samles til et, styret fra en helt fjerde location, er det her også muligheden.
I det hele taget kan enheden meget mere end man skulle tro.
Axim har nemlig bygget enheden sådan at den kan styres via en simpel brugerflade kan konfigureres til nærmest alt, da de på deres site her, giver brugerne muligheden for at konfigurere enheden til alt fra en broadcast quality Up/Down/Cross converter i SD, HD, 3G, til en Frame/line synchroniser, 3G/HD/SD SDI. 2 x SDV out eller en 3G/HD/SD SDI Video delay processor, for nu blot at nævne et par af de konfigurationer, enheden kan konverteres til på et par sekunder.
Der er ydermere en række - pænt tekniske - features, der nok kræver at du kender dem på forhånd, eller taler med Jan Dirchsen.
Blandt disse er input or output switch på X31 eller SCTE 104 control signaler, muligheden for at transcode fra CEA 608 captions til OP47 subtitles.
Og mere.
Axim pointere at sådanne features såmænd er indbygget fra starten af.
Vi har fundet en video frem, der rent faktisk forklarer det hele.
Det er ganske enkelte for langhåret for det fleste det her.
Så en kort formulering som at den kan det meste af det du har brug for i OB vogne, remote studier, på vej imod IP og lidt til, er nok tæt på hvad vi andre fatter.
De lidt mere teknisk kyndige kan se frem til et tre kanals system der kan:
Audio embedder/de-embedder/shuffler
SCTE 104/X31 decoder
3x3 seamless input router
2 Up/Down/Cross converters
Frame synchronisation
Colour correction and Proc Amp
Data inserter/bridge/shuffler
Logo Inserter
Legaliser
3x3 seamless output router
Sub-title and Caption transcoder
Alt sammen noget som Jan Dirchsen fra JD Engineering ApS kan fortælle dig meget mere om.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?