Forsiden > Ny teknik > Pænt mange Sony nyheder

Pænt mange Sony nyheder

fredag 12. september 2014, af Tom Dissing

Sony har rent faktisk taget meget mere med på IBC2014, end de fleste måske forventede.
Temaet er fortsat “Beyond Definition”, hvilket dog ikke starter ved 4K, men i omegnen af HD.
Der vil dog være en bunke F65, F55, F5, FS700 og endelig Z100 på standen, hvilket understreger at Sony er med helt i front på 4K området.
I den forbindelse kan det under at Sony ikke råber ekstra højt om deres PXW-FS7.
Årsagen ser ud til at være at denne camcorder fortsat er så ny at der ikke er sluppet meget ud om det.
Vi har dog fået fingre i de væsentlige ting.
Nemlig at der er tale om en XDCAM camcorder med en 4K Super35 CMOS sensor, der skyder i “Quad Full High Definition” i XAVC.
Vi formoder at der er tale om UHD, eller “næsten 4K”.
Framerate er “normal” ved 4K og “hurtigere” ved HD.
Igen i XAVC.
Ellers glæder Sony sig til at vise deres “Live sport” ting frem.
De var jo forbi FIFA VM, med en pose F55ere, og da de optog en bunke promoer og et par kampe, ser det ud til at de viser dem frem.
Sony har i det hele taget meget fokus på 4K.
Derfor bruger de også IBC på at pointere at deres CBK-55BK buildup kit, der - sjovt nok - er et “documentary kit” til deres F55ere, allerede ligner et hit. ( der dog først er tilgengæligt til december, red. )
Tilbage i XDCAM har Sony flere workflow tiltag med.
Herunder flere ting i forhold til wireless netværk.
De har naturligvis også den helt nye PXW-X500 med, ganske som de glæder sig til at vise spritnye PXW-X200eren frem, som de selv kalder for en “handy camcorder”.
IP udfordringerne er som bekendt kommet for at blive, hvorfor Sony også har et nyt såkaldt Networked Media Interface, der håndterer video, audio og metadata, mellem og på tværs af IP adresser.
Desværre er det også så nyt at dette system først kommer til næste efterår, altså om noget der ligner 12 måneder.
Stadig, der skulle være tale om netop så overbevisende et system, at du bliver nødt til at tjekke Sony ud på IBC2014.
Sony viser også en masse storage, archiving og all digital-content fronten.
Som eksempel er der en masse nyt på Optical Disc Archive System fronten, hvor der er kommet nye æsker, der kan gemme stadig mere data, ganske som Sony nu også er ude med en bånd løsning, de kalder for PWS-100TD1 Tape Digitizing Station
De viser ydermere også et nyt Remote kamera fra, deres SRG-300SE remote camera, der sammen med Vision Presenter og AWS-750 Anycast Touch Version 2.0 kan bruges til “sophisticated presentations”, i form af “streaming and recording, video conferencing and video-based training” på alt fra skoler til på virksomheder og i statsadministrationer.
Katsunori Yamanouchi, Vice President, Sony Professional Solutions Europe siger:
-We’re thrilled to be setting new standards for what 4K can deliver, following a summer where it truly moved into the mainstream: from Hollywood blockbusters to the FIFA World Cup final, from acquisition to projection, starter han og fortsætter.
-At IBC this year we’re showing how our ‘Beyond Definition’ theme is giving broadcast professionals a true competitive edge, with fantastic image quality and processing, unrivalled speed-to-screen and ground-breaking display capabilities, slutter han.
Sony ser dog ud til at være endog særdeles tidligt ude med præsentationen af en række produkter der først kommer senere.
Således kommer CBK-55BK : Buildup Kitet som nævt først til december, ganske som deres PWS-4400 ( slo mo play back ) server, først kommer til november.
Denne vil omvendt kunne håndtere F65 4K CineAlta play back i 120p, mens et F55 der lige fanger boksehandsken i en boksekam, kan komme op på 360 fps.
Så skal det være 4K, er det vist tæt på en meget heldig “highlight server”.
Serverens software, der kommer i version 1,2 skulel fra november ydermere give support for PWS-CD401 codec, der burde betyde at den efterfølgende også kan afspille DNxHD.
På billedmixer siden har de taget deres ICP-X7000 panel med, der er en udbygning af deres MVS-8000X and -7000X hardware, hvor en række nyheder som “RGB cross-point” knapper og en “lille” OLED skærm, sørger for at denne LCD knap er lettere at styre.
Igen, er dette panel først til at klikke på engang til februar næste år.
Ganske som deres “4K-capable SxS player” også er.
Rygter - som Sony altså er ude med - vil vide at denne enhed kan afspille 4K 60p i XAVC, fra SxS kort.
Der er SDI og HDMI forbindeles, så du selv kan vælge hvilke skærme der skal bruges.
Sony skriver “Spring 2015”.
En af de produkter de dog er parate med, er deres Super Resolution De-Mosaicing Processor, der reelt kan tage et 8K x 4K 60fps video billede, der morsomt nok er det der kommer ud af et F65 kamera som “RAW”.
Dette signal kan den konvertere til hvad det måtte ønskes, eller bare vise i 8x4K.
Bevares det kræver en del 4K monitorere, eller projektorere men sådan er det jo.
Åh ja, og så er der det nye PXW-X200, der er en ny 1/2 tomme camcorder.
Specs der er ude er XDCAM med solid-state memory, udstyret med en ny 1/2-type Exmor 3CMOS sensor, der optager i XAVC Intra/Long GOP i 4:2:2 10-bit eller i MPEG HD 4:2:2.
Den arbejder i op til Full HD og er lidt mere lysfølsom, da den nu kan F13 @ 1080/50i:
Det ser ud til at AWS-750 Anycast Touch nu er nået til Version 2.0.
Og da det - vist nok - er muligt at opgradere v1 til v2, lover nyheden bedre og mere streaming, support for VISCA over IP og andet.
Her lige de første billeder fra et FS7.

Sony Professional: FS7 First Footage (3min) from Sony Professional on Vimeo.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?