Forsiden > Ny teknik > Panasonic kan altså også

Panasonic kan altså også

Har vi lige fået at vide

mandag 6. november 2017, af Tom Dissing

Her forleden var vi ved at falde ned af stolen, fordi NewTek har sluppet et nyt NDI PTZ kamera, der blandt de mange indbyggede fordele kan strømfødes over den protokol, der hedder “POE”, der er en af de klassiske der er kort for Power Over Ethernet.
Det faldt åbenbart Panasonic lidt for brystet, da deres AW-HE38, AW-HE40H, AW-HE40S, AW-UE70 og AW-HE130 såmænd også kan det.
Bare over en anden “protokol”.
En protokol som de kalder for RTSP protokollen.
Da Sony såmænd også kan levere “POE” PTZ kameraer er det med andre ord sket ikke nyt at PTZ kameraer kan det hele over en ledning.
NDI er derimod nyt.
Og så er det en “NewTek standard”, der er blevet populær, da alle kan skrive op til denne standard, via det SDK alle kan hente.
NDI der nu er blevet til NDI HX, der er en komprimeret version af NDI, der nu også findes i Panasonic versioner ( altså NDI HX ) der såmænd blev vist frem på IBC2017.
Så skulle du står foran at investere i en pose NDI PTZ kameraer, er der altså alternativer til det/de nye NewTek kameraer.
Panasonic AW-HN38, AW-HN40 og AW-UN70, kan allerede idag - det samme - eller noget der ligner.
Er du mest til AW-HN130, bliver du dog nødt til at vente et par måneder, da dette først kommer om snart.
Du kan læse mere om Panasonics NDI-PTZ-kameraer her, hvor du blandt andet kan læse at N i disse produkter står for netop NDI HX.
Priserne skulle være fra 19.000 ex til 37.600 for den store med NDI HX.
Og så er der jo historien om de PTZ kameraer i samme serie uden N.
De vil - inkluderende AW-HE130 - på en tidspunkt - kunne opgraderes med firmware, der betyder at de også vil kunne klare det hele over en enkelt ledning.
Ganske morsomt er det - forresten - Newtek - der sælger denne firmware, der skulle ende med at koste i omegnen af 1.500 kroner pr. kamera.
Noget du kan læse mere om her.
Har du ikke brug for NDI HX, koster de “almindelige” ( men firmware opgrader-bare )AW-HE’ere fra 17.500 til 49.394 for den største.
Specielt AW-HE130 kunne være relevant her, da den først kommer om et par måneder i en NDI HX version.
For en god ordens skyld er alle priser uden moms.
Her lidt video om de her herlige PTZ kameraer.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?