Forsiden > Ny teknik > Panasonic kan også 240p

Panasonic kan også 240p

onsdag 20. april 2016, af Tom Dissing

Har du brug for flere frames end de 240, som Panasonic nu som “deafault” kan levere i deres “helt almindelige” studiekameraer, målrettet OB produktion, skal du nok lede efter andet end deres sprit nye AK-UC3000 og AK-HC5000 kameraer.
Der ellers er ret heldige.
Det er nemlig “kun” i 1080p de kan levere 240fps.
Skal der produceres i 4K, der er kameraets primære arbejdsområde, må du omvendt nøjes med de “forventede” 50p, der omvendt er lige hvad de fleste har brug for, når der skal produceres i UHD.
Der er i den forbindelse pænt stor forskel på de to modeller, der begge er nye fra Panasonic.
AK-UC3000 er som eksempel udstyret med en enkelt MOS-sensor, mens AK-HC5000 er et - mere konventionelt - 2/3-type, 2.2M, 3-CMOS-sensorer kamera, der forresten også er deres nye OB flagskibsmodel, der med en følsomhed på F11 / 2000lux suppleret af et signal støjniveau på 60dB, hvilket - sådan cirka - er hvad du kan forvente af et toop moderne B4 mount kamera.
UC3000 er næsten lige så følsomt med F10/2000lux.
Til gengæld er det et 1800 TV linjers kamera, der kan bruges til UHD produktion.
Kameraerne følges - på NAB2016 - op med en ny serie express P2-kort, der først kommer i handlen engang i maj måned.
Til gengæl vil du kunne bruge både 512GB og 256GB kortene til at optage op til noget der ligner 180 minutter i 4K, på de panasonic Cams der kan levere denne opløsning.
Det er muligt at læse mere om de nye Kameraer heromkring, hvor det blandt andet fremgår at begge kameraer er født til ( fremtidig ) IP streaming og IP control, som vi formoder betyder at disse kameraer i en ikke fjern fremtid vil kunne arbejde som studieCams med et RJ45 stik i bagenden.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?