Forsiden > Ny teknik > Panasonic og Codex i strategisk alliance

Panasonic og Codex i strategisk alliance

mandag 7. april 2014, af Tom Dissing

Nu hvor de fleste har fokus på at alt fra 240fps - til nu 360fps - som Sonys F55 kan efter NAB2014, sniger Panasonic og Codex en lille VariCam S35 nyhed ind.
Der er ikke sluppet så meget ud, men den skulle være god nok.
Panasonic og Codex, er på vej med en V-RAW recorder, der kan optage uncompressed 4K VariCam RAW i op til 120fps.
Måske ikke verdens største nyhed.
Og så alligevel.
For nu vil det pludseligt være muligt at “cranke” optagelser op eller ned, i selve optagelsen, hvilket betyder at der kan spares tid i Post, og at der - for en gangs skyld - kan tages kreative beslutninger i optagelsen.
Hvis optagelserne forestås med skift i hastighed - eventuelt suppleret med high speed optagelser der kan ændres i post - er det jo ikke muligt at ændre hastigheden efterfølgende.
Så når instruktøren “føler” at de første 3 skridt skal ske i 24fps, og med et slag skal skifte til 120fps, når de to smukke mennesker mødes foran den blodrøde Ferrari, er det altså muligt at optage i V-RAW engang efter NAB.
Og hvis producenten er bange for at det er “for kreativt” kan der optages en kedelig safe, der virker, men som aldrig bliver brugt, da instruktørere tit har mere styr på deres produktion end producenten.
Det nye Panasonic/Codex samarbejde skulle fungere med “The Codex Vault workflow”, der blandt andet giver muligheden for at overføre data rigtigt hurtigt.
Panasonic/Codex har i samme omgang fortalt at de har indgået en “strategic product development alliance”, der kunne tyde på at Panasonic mener at der også er plads til dem og deres kommende VariCam 35 på Ultra High End 4K markedet.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?