Forsiden > Ny teknik > Panasonic også ude med et nyt B4mount 4K kameraer

Panasonic også ude med et nyt B4mount 4K kameraer

onsdag 15. april 2015, af Tom Dissing

Når giganter som Sony og Hitachi kan annoncere 4K B4mount kameraer, kunne det undre at Panasonic ikke også gør det.
Det gør de såmænd også.
Sony var bare tidligt ude, og så har Panasonic vurderet at deres AG-DVX200, med den store Sensor og endnu større appel til 4K VJ markedet, måske er en endnu større nyhed end at også Panasonic er ude med et eller måske to 4K B4mount kameraer, der reelt ligner alle andre “broadcast kameraer.
Den første, der hedder AK-UB300 4K, er et såkaldt multi-purpose kamera, der bliver fulgt op af the AK-UC3000 4K-ready studio system.
Dermed melder Panasonic sig ind i flokken af hardwareproducenter, der nu står parat med egentlige studiesystemer, der kan købes som “kæder” af alt fra broadcastere til udlejningshuse, der gerne vil have at deres OB flåde går 4K.
Nu er dette også muligt med Panasonic kameraer.
AK-UC3000 4K systemet der bliver fulgt op af det nye AK-HC5000, der er et 1080p 239.76fps/200fps kamera er oplagt nok begge tiltænk moderne studieproduktion.
Det første - AK-UC3000 4K - i et 4K miljø, mens AK-HC5000, er tænkt som det nye Panasonic SloMi flagskib, med et max på 200fps.
AK-UC3000, er som pointeret deres første 4K B4mount kamera, der kan bruges i både HD og 4K sammenhænge, da det jo også er muligt at zoome i billederne fra et AK-UC3000.
Og da det er muligt at hente HD ud af det kan det såmænd også bruges i konventionelle HD produktioner.
Som du har regnet ud, betyder de mange flere pixels at kameraet er marginalt mindre lysfølsomt. Konkret er der derfor tale om et F10/2000lux kamera der dermed er - typisk - en blænde mindre løsfølsomt end flere måske er blevet vant til.
Til gengæld er det muligt at Gaine dette kamera fra 6 til 36dB, ganske som der kan rodes med User Gamma, Black Gamma, såkaldt tracking pedestal, og endelig multi-step Digital Noise Reduction (DNR) på CCUen.
Der er ydermere indbygget features der kan reducere det såkaldte skew ganske som det kan kompensere for andre problemer der reelt findes i MOS Sensore.
Der er indbygget Dynamic range stretch (DRS), og så er der bedst af alt optikker ude til dette nye monster, som vi var inde på.
Planen er at tjekke op på Canon, om de rent faktisk også har sluppet et par 4K EFP/OB optikker.
Hvis de ikke allerede har gjort det, kommer disse sikkert lige om snart.
En god del af historien med AK-UC3000 4K og AK-HC5000 ser ud til at handle om at tilbyde broadcastere muligheden for at gå 4K med det samme, eller vælge at blive på HD, men at få fingrene i endnu nyere teknologi, end den de måske allerede råder over med en serie AK-HC5000ere.
AK-HC5000 er forresten et F11/2000lux kamera så det er altså kun deres 4K kamera der taber lys på grund af de mange flere pixels.
Snak med din lokale Panasonic pusher, hvis du vil videre mere om disse to topmodeller, der begge ser særdeles fremtidsikre ud.
Begge kameraer skulle være på hylderne engang til vinter 2015, måske lidt senere.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?