Forsiden > Ny teknik > Panasonic på vej med mærkeligt system

Panasonic på vej med mærkeligt system

mandag 9. september 2013, af Tom Dissing

Det lyder som lidt af en vittighed, at Panasonic er på vej med et 64:9 kamera.
Formatet er jo alt for bredt, hvilket betyder at det nærmest ikke er muligt at se hvad der sker i billedet.
Panasonic mener dog at vide at formatet har en fremtid, da det jo er ret heldigt til at dække "brede" sportsbegivenheder.
Og det kan der jo være noget om.
Endnu bedre, er der tale om et ganske simpelt system, der består af fire af deres AW-HE120pan-tilt-zoom remote kameraer, der er indstillet til at "shoot a film-strip".
Hvad der er svært at se på det lille YouTube klip, er at der jo er tale om 4xHD i bredden, hvilket jo næsten giver et 8K billede, der burde være til at kunne forstå, bare det kommer op på en stor nok skærm.
På Panasonics blog mener Kunihiko Miyagi, Director of Panasonic Imaging Business Division at dette "64:9 Ultra Wide Angle Camera System" har en fremtid.
-We believe that this type of shot will be useful in a number of industries, most obviously in sports, as it allows for the capture of high resolution footage of the entire field of play. To capture an image such as this currently, it is necessary to use either a single camera with a wide angle lens - which will result in a very low resolution, or multiple cameras - which are very difficult and time-consuming to set up and match, slutter han og henviser til "buret" som Panasonic har udviklet.
Bevares, det er ikke til TV, med mindre at det kombineres med en live pan-scan, der - omvendt - kunne være en sjov måde at bruge et 4xHD signal på, på en HD transmission.
Bare en ide.
Fordelene ved dette nye system, er at det kan placeres at to personer, der på relativt kort tid kan indstille et enkelt kamera, hvorefter de andre "slaver" op til det første.
Panasonic er dog stadig lidt tidligt ude, da der fortsat ikke rigtigt er nogle broadcastere der har tænkt på at montere flere kameraer på denne måde.
Der skulle dog være en hvis interesse fra blandt andet trænere og andre, der gerne vil kunne se "hele kampen" i en høj opløsning, ganske som broadcastere har tænkt tanken at det kunne være "sjovt" med et totalskud der er bredere end tranmissions formatet, der så kan skubbes til siden eller derhen hvor der sker noget.
Herhjemme kunne en del TV studier let tænkes at bruge en sådan ide, da de ofte bruger store og brede bagvægge.
Uden at følge op med høje opløsninger (?)
Som det fremgår af klippet herunder er formatet dog en svær en, da det ikke rigtigt passer ind i de formater vi kender i forvejen.
Det hele skulle blive vist frem på IBC2013, hvor der skulle blive brugt nogle monitorer der er store nok til at gøre det interessant.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?