Forsiden > Ny teknik > Panasonic "snyder" lidt

Panasonic "snyder" lidt

De "forstørrer" B4 op til S35 hvilket faktisk er rigtigt smart

torsdag 14. december 2017, af Tom Dissing

En del tyder på at fremtiden med 4K produktion er “på S35 CMOS”.
Desværre er det hulens dyrt for de fleste af udskifte deres million kroner dyre B4 Mount boks optikker, hvorfor - tyder noget på - at også Panasonic kommer til at “snyde” med deres AK-UC4000 4K Studio Camera.
Indtil videre er det “blot annonceret”, og “skulle komme” i løbet af 2-3 måneder i 2018. ( De siger marts i videoen, red. )
Og i forhold til specs er der heller ikke meget ude.
Det er dog kendt at Panasonic AK-UC4000 4K Studio Camera, bliver et “S35mm UHD/HD Studio Camera”, der er “compatible with B4 2/3 lenses”. ( der kan håndtere BT 2020 kvaliteter)
Den eneste måde det kan gøres på, er ved at “forstørre” det der kommer ud af en B4 mount optik, ganske som vi mener at kunne huske - men som vi ikke kan finde billeder af - andre gør det med deres “S35 kameraer til broadcastere med alt for mange B4 mount optikker”.
Hvad der ellers er kendt, er meget småt. ( bortset fra at Panasonic fra cirka nu ikke længere producerer andet end 4K kameraer ) ( vi gætter til high end broadcast )
Kameraet der kommer næste år, og bliver et 4K 12G-SDI kamera, målrettet broadcast produktion.
Dermed er detaljer som en mulighed for en fremtid opgradering til PL eller EOS Cine mount på sådanne kameraer absolut ukendte.
Der er eller - forskellige - pip ( ikke billede i billede ) ude om visse producenter går ( mod ) PL mount for deres “broadcast orienterede” S35 kameraer, mens andre vælger at gå “EOS Broadcast” ( der vel egentligt hedder “EOS Cine mount”, der kan tåle noget mere end de konventionelle EOS mounts.
Panasonic, der plejer at være mest venner med Fujinon, kunne tænkes at være på vej med variationer af the AK-UC4000 4K Studio Camera, med PL mount, hvilket både ville understrege deres venskab med netop Fujinon og at de ikke er på vej mod Canon. ( det er blot et gæt )
Hvad der kommer til at ske kan du helt sikkert til at finde ud af engang næste år, hvor vi forventer at de - først - viser nyheden frem på NAB2018.
Det kunne dog være at de har de her to demokameraer med på ISE2018, i Amsterdam den 6-9 februar.
Igen blot et gæt.
Ellers er det ude at kameraet bliver et “Variable HDR og HFR” og “Media Over IP output” kamera, hvilket burde kunne oversættes til at der er tale om et HDR kamera der også kan håndtere HLG. (antal max frames per second er stadig ukendt )
Et bud herfra, er at det er den egentlige motivation bag overgangen til S35, nemlig at disse nye CMOS er “optimeret” til HDR fra starten af, hvilket de “ældre” 2/3 tomme CMOS ( der jo også er RGB eller 3 CMOS og en prisme i et kamera, red. ) ikke er.
Vi har dog været så heldige at finde en slags “omtale” video, hvor the Panasonic AK-UC4000 4K Studio Camera bliver vist frem.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?