Forsiden > Ny teknik > Panasonic ude med 31.000 lumen projektor

Panasonic ude med 31.000 lumen projektor

onsdag 19. oktober 2016, af Tom Dissing

For et par uger siden, mener jeg at kunne huske at være i en stor sal, hvor der var monteret vilde 10 projektorer, for at dække et 30-35 lærred.
Det var voldsomt.
Det er dog intet imod hvad den nye PT-RZ31K-serie projektor kan levere.
Her er der nemlig tale om en enhed der bygger på Panasonics SOLID SHINE laserteknologi, der giver et garanteret lysudbytte på 31.000 lumen.
Og da der er tale om et særdeles professionelt apparat er denne ydermere udstyret med en såkaldt dobbelt lyskilde, der burde garantere “uafbrudt projektering”, ved tekniske fejl.
Om det så betyder at du skal betale for to pærer, hver gang du køber en, eller hvordan, melder historien ikke meget om.
Sikkert ser det dog ud til at være at der er tale om en potentiel spændende WUXFA (1920 x 1200) og SXGA+ (1400 x 1050) projektor der netop er ankommet på markedet.
SOLID SHINE laserfosfor-projektor teknologien er som vi forstår det fusionen af flere principper der denne gang både burde kunne levere troværdige farver og en masse lys. Nyheden suppleres ydermere med en Real Motion Processor, der skulle sørge for at billederne fortsat er skarpe selv om at det hele ryster.
-RZ31K er udviklet til uafbrudt drift - uden at det medfører farveforringelse - og kan være i drift i helt op 20.000 timer i normal driftstilstand uden behov for vedligeholdelse, starter europæisk marketingchef Hartmut Kulessa og fortsætter.
-Takket være den nye dobbelte lyskilde, har den nye serie praktisk talt potentiale til at eliminere konceptet med projektor-backup. Det er en rigtig god løsning for arrangører af større events, da det gør det muligt at mindske antallet af projektorer, og dermed bliver håndteringen af projektorerne mindre kompliceret end førhen. Det sparer ikke bare tid og penge, men gør det også muligt for eventarrangører at sælge flere pladser, slutter han.
Som altid med disse store projektorer er det overordentligt svært at vide hvor meget lys der rent faktisk kommer ud af dem.
De - teoretiske - 100.000 Lumen, som redaktionen oplevede forlede, var - som eksempel - skabt af ti projektorer, der - hver især - burde kunne levere 10.000 Lumen.
Men når så mange projektorer skal “arbejde sammen” og afstemmes, er det reele udbytte tættere på det halve, eller mindre.
Så det er ikke umuligt at et par RZ31Kere kan lyse et 50 meter lærred op.
Det bliver du dog nødt til at tale med Panasonic Visual System Solutions om, hvis du vil.
Læs mere heromkring, hvor vi gætter på at du også finder et nummer at ringe på.
Det er muligt at læse lidt specs her, hvor du blandt andet kan læse at der er tale om en 3Chip DLP projektor, med et 0,96 tomme chipssæt.
Den kan udelukkende håndtere progressive signaler og vejer 79 kilo.’
Vi har fundet en promo fra tidligere på året, hvor specs ikke var helt på plads endnu.
Det er de nu.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?