Forsiden > Ny teknik > Panasonic viser 360 grader frem

Panasonic viser 360 grader frem

Nyt kamera kommer til sommer

mandag 24. april 2017, af Tom Dissing

Selv om at AW-360 egentligt blev vist frem, tilbage på IBC2016, er der først til sommer at nyheden rammer markedet.
Årsagerne kan være mange.
Men gad vide om det ikke handler om at pænt mange producenter ser ud til at være lidt uafklarede om hvad det egentligt er forbrugerne/produktionsmiljøet kan/skal bruge fremtidens mange 360 graders optage udstyr til.
Nyheden fra Panasonic, hører ydermere til i hvad der ligner den professionelle ende, med 4 indbyggede “kameraer” og en “base”, der kan integreres i en OB vogn eller andet.
Som altid med de her nye 360 graders optagere er der tale om et produkt der kan optage eller sende “live” og “stitche” mens det optager/sender, så der kan streames.
Naturligvis i det nu snart klassiske 4K - 2:1 format, så folk på Facebook eller andre steder kan følge med i live begivehed, mens de drejer løs med deres mus.
Det er i den forbindelse - stort set - de eneste specs der bliver nævnt, hvorfor det ikke fremgår om det - som eksempel - er muligt at integrere grafik via den fine “box” der kontrollerer kameraet.
Panasonic er ydermere taget på NAB2017 med et nyt “outdoor remote camera”, der hedder W-HR140.
Det er et HD kamera og er udstyret med en 1/2.86-type 3MOS broadcast sensitivity sensor, og kommer ligeledes først på markedet til sommer.
Af andre nyheder er deres AU-XPD3 expressP2 drive der nu har en Thunderbolt3 indgang.
Det kommer til juni.
Spekulerer du på hvad denne “udgang” betyder så kan du nu flytte - cirka - 512-GB på syv minutter.
Slutteligt har Panasonic indgået et samarbejde med ARCAM som AR+ producerer.
Løsningen der er et robot kamera parres nu med Panasonic studio kameraer, og sælges “bundlet” til news og sports studier, og til shows der enten er underholdning eller “stop motion”.
Vi har ingen specs på ARCAM.
Vi har dog fundet et klip hvor det er et GVG der er monteret på armen.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?