Forsiden > Ny teknik > Panavision går 70mm

Panavision går 70mm

torsdag 13. juni 2013, af Tom Dissing

Indtil videre har det mest været RED, Arri og Sony der har taget markedet for ultra high end udstyr.
Det udstyr der bruges når verdens digitale spillefilm bliver til.
Bevares der findes en række såkaldt "Panavized" kameraer.
Disse er - grundliggende - blot er reviderede versioner af netop RED, Arri og Sony kameraer, nu blot med Panavision mount, og lidt ekstra.
Ikke mere.
Panavision ser ud til at være - lidt mere - parat med deres "rygte kamera", deres "Panavision Digital Cinema Camera 3", der sidste gang blev vist frem, på Plus Camerimage 2012 festivalen, i december sidste år.
Og selv om at de ikke var helt klare i mælet, kunne de fortælle at planen var at udvikle et kamera der kan erstatte deres "Genesis", og det med en stor sensor på 70mm der dog også kan bruges med "almindelige" PL mount glas.
Som altid med sådanne prototyper, er de på den absolutte forkant af den tekniske udvikling, hvorfor der let kan tænkes at ske mere, før det kommer.
Nu er der kommet lidt mere nyt ud.
Nemlig at kameraet skulle komme med en "on-board SSD optager", der - måske - har 1.5Tb internt hvorefter der skal skiftes/bruges "kort/diske".
De interne 1.5Tb kunne omvendt være tænkt som "buffer" så ingen optagelser ryger på gulvet, eller til Slo Mo, mens eksterne optagere klarer de "almindelige" 24/25 fps.
Huset er i titanium, hvilket gør det lettere end Arri Alexa, og så skulle det være planen at det ender med at kunne optage i DNxHD, ProRes, i RGB og - måske - i RAW.
Kameraet kommer - formodentligt - samtidig med en ny serie Primo 70 Primes, der - ganske som kameraet - formodentligt biver så dyrt at det ikke bliver muligt at købe, men let at leje.
Som tidligere, er der stadig ingen dato for hvornår den første fungerende prototype kommer.
Men nu hvor det blev vist frem første gang på Plus Camerimage 2012, er der vedholdende rygter om at en fungerende prototype vil være til at se på Plus Camerimage 2013, om cirka seks måneder.
Konkurrenter som RED og Vision Research står omvendt ikke og venter på hvad Panavision nu finder på.
Vision Research har fortsat deres - gamle - Phantom 65 Gold 4K, der er et 4K 65mm High Speed kamera, ganske som RED har deres 6K Dragon sensor, der såmænd også kan bruges til Slo Mo.
Vurderingen er derfor at Panavision må formodes at vise et 8K kamera frem, der har en bedre dynamic range, væsentligt lavere visuel støj og en højere lysfølsomshed end noget markedet har set før.
Og som helst skal kunne optage i 5-25 gange Slo Mo i 8K.
Om "Panavision Digital Cinema Camera 3" så ender som et IMAX kamera, eller et "all round" kamera, til alle former for "film produktion", svæver stadig i det uvisse.
Slutteligt er der jo Canon, der er ude med deres første 4K kamera, ganske som det "billige" Black Magic 4K kamera jo også står og venter henne på hylden.
Eneste digitale kamera der ikke længere ser ud til at konkurrere om din opmærksomhed er Aatons Penelope Delta.
Aatons gik konkurs/i betalings standsning for et par uger siden.
Og selv om at rygterne fortsat flyver, ser det ud til at Aaton ikke kommer igen, hvorfor deres 4K kamera nu er endelig fortid.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?