Forsiden > News > Panavision nærmest fallit

Panavision nærmest fallit

tirsdag 30. juni 2015, af Tom Dissing

Ganske som en masse andre selskaber, der levede fint og havde det godt dengang film var mediet, har Panavision åbenbart haft det væsentligt sværere her de sidste par år, end de fleste måske gik og var klar over.
Virkeligheden indhenter som bekendt alt og alle, så nu har selskabet meddelt omverdenen at de er igang med en “recapitalization of the company”.
Noget der i USA betyder at cheferne har konstateret at de nok aldrig nogensinde kommer til at betale deres - enorme - gæld af til kreditorerne.
Det kan - heldigvis - “klares” ved at “konverterer” selskabets “long term debt into common stock of the company”, hvilket igen er kort for at dem der tør investere i et selskab der ikke kan betale deres gæld nu har muligheden for at investere kraftigt i Panavision.
Som vi forstår det er det en særdeles desperat handling, der er særdeles tæt på det som Kodak var igennem for få år siden.
Kodak er/var bare et væsentligt større selskab, med en hulens masse “skjulte” aktiver, blandt andet i form af diverse patenter.
Så heldige er Panavision ikke.
Omvendt kunne denne omstrukturering - hvilket da også er håbet - være med til at få selskabet tilbage på ret køl igen.
Så vi andre fortsat kan få fingre - eller mere realistisk - øjne, i deres lækre glas og konverterede Sony Cams, der kunne tænkes at være blandt årsagerne til at Panavision har det så dårligt som de har det.
De har jo stort set intet andet at leje ud end deres glas, og et par kameraer hver gang JJ laver en ny StarTrek.
Panavision CEO og President Kim Snyder sagde i forbindelse med “Recapitalization” planerne:
-This transaction is very positive news for the company and gives Panavision more fiscal flexibility for the future, startede han og fortsatte.
-We now have a very healthy balance sheet, allowing us to accelerate our investment in equipment, technology and resources and further focus our efforts on meeting the needs and expectations of our customers, sluttede han.
Panavision har som enkelte har bemærket kastet sig ind i et nyt game, og er idag pænt aktive på Post produktions området, med opkøbet af Light Iron.
Det kunne let tænkes at de har planer om at udvide butikken på dette område.
Øvelsen med “Recapitalization” skal dog først lykkedes.
Læs videre heromkring

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?