Forsiden > Ny teknik > Photoshop fylder også 25 år

Photoshop fylder også 25 år

torsdag 19. februar 2015, af Tom Dissing

Idag flyder en række medier over i forbindelse med at Adobes program Photoshop fylder 25 år.
Og det er bestemt også fint at programmet nu er nået længere end de 16 gråtoner, det kunne tilbyde på en personlig computer tilbage i 1991.
Det er bare ikke kun der udviklingen har været “vildest”.
Kig ned på det tastatur der ligger lige der ved dine fingre.
Enten er det en telefon, en tablet eller måske en computer.
Fælles for alle, er at du problemfrit kan se 4K video, eller deromkring ved at klikke et par gange.
Du kan se animationer der end ikke kunne “formuleres” tilbage da Adobe fandt på at man kunne tage farverne ind i en computer.
Hvad der er rigtigt morsomt i denne forbindelse er at der jo reelt er sket endnu mere på hvad vi kunne kalde for “videosiden”.
Tilbage i 1991, hvor Photoshop tilbød 16 gråtoner på en personlig computer, var Hollywood parat med 256 farver ( eller deromkring ) i vilde 625 TV linier der efterfølgende kunne/skulle hjælpes med alt fra motionblur til håndtegning ovenpå.
Noget der krævede en masse menneskers arbejde i mange måneder.
Det store gennembrud skete et eller andet sted mellem “The Abyss”, “Terminator 2” og endelig “Jurassic Park”, hvor det meste endte med at blive CGI.
Tilbage i Photoshop er det klart at fotografiet totalt skiftede form farve og lidt til, da Photoshop blev til et farveprogram, i takt med at det blev muligt at købe personlige computere med farveskærm.
Til idag, hvor det nærmest er uforståeligt at det ikke altid har været muligt at manipulere et billede med et par klik på en telefon, tablet eller computer.
Således også på videosiden, hvor lineære optagelser der ender som andet end filer, nu er netop så forhistorisk som en verden uden Photoshop.
Så da også et tillykke med dagen herfra.
Adobe har lavet en lille film der understreger at de har planer om fortsat at være det primære værktøj for folk der manipulerer faste billeder.
Der som du kan se i “Jurassic filmen” jo kan animeres.
Noget de jo også gjorde i “Terminater 2”, der indeholder en bunke scener hvor opløsningen er på voldsomme 625 TV liner.
Jep, da brugte containere fulde af PAL udstyr, for at hente de sidste 100 TV linier.Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?