Forsiden > Ny teknik > Preston Light Ranger er nu en 2er

Preston Light Ranger er nu en 2er

fredag 31. juli 2015, af Tom Dissing

Måske du kan huske da Preston Cinema i sin tid var ude med deres første “Light Ranger”.
Et apparat, der kunne stille skarpt på ellers umuligt ting og som kunne holde autofokus på selv voldsomme og meget tunge optikker.
Eller mere relevant, vise fokuspuller om fokus er stillet der hvor fokus befinder sig.
Fokus er som bekendt et bestemt sted, der reelt både befinder sig foran og bagved selve fokuspunkt, alt efter den fysiske dybdeskarphed.
Altsammen noget som producenten er mere end klar over.
Og nu hvor de begynder at være næsten parate med deres “2er”, der - ikke overraskende - er blevet endnu bedre og som derfor kan “stille skarpt” på bevægelse op til 60 fod væk, er der virkeligt noget at se frem til.
Nyheden der blev præsenteret i en såkaldt Alpha version på forsommerens Cine Gear, skulle ankomme engang i Q4.
Dermed er den ude og blive testet blandt professionelle Focus Pullere, der ikke laver andet end at stille skarpt.
Noget der - tilsvarende - er blevet stadig mere krævende, men stadig mere opløsning i de her moderne kameraer, der nu leverer alt fra 4K til 8K opløsninger.
Eller mere i de stadig mere brugte multi-Cam optagelser, hvor en række kameraer “splejses sammen” i post, som det blandt andet kunne opleves med baggrunden i “Oblivion”.
Howard Preston, der er manden bag ideen siger: ( om 2eren )
-We’ve cleaned up the old school impediment of visual clutter, slutter han.
Noget der oversættes til at 2eren nu tillader et “graphic overlay”, der kan programmeres til at “ignore objects outside ones area of interest”, ganske som der nu er fysiske - interne - filtre der sørger for at apparatets sensor er blevet bedre til at ignorere modlys.
Og så er der nu et sort IR filter på, så skuespillerne ikke bliver forvirret af endnu en dims på kameraet.
Det er fortsat et voldsomt og kompliceret system, der reelt er målrettet high end spillefilms produktion.
Men det betyder altså ikke at en fokuspuller ikke ville kunne medbringe egen 10-14 tommers skærm og stille skarpt via dette system, selv om at de var ude og løbe en tur.
Systemet ( 2eren ) er som eksempel allerede så godt at det nu kan stille skarpt med “fuld præcision” og - formodentligt - bedre end med rent manuel fokus pull, med en 100 mm Master Anamorphic lens på T1.9.
Og nu hvor der også er support for 2x anamorphic for Alexa i 4:3 og Open Gate modes, sker der altså også andet end de rent fysiske ting.
Det hele er i den forbindelse netop blevet patenteret, så Light Ranger 2 nu er et patent.
Se præsentationen af systemet nederst, hvor du kan se at det altså ikke blot er endnu en kickstarter ide.
Preston Cinema Systems vandt i 2007 en Scientific and Engineering Motion Picture Academy Award for konceptet bag det der i Q4 formodentligt kan erhverves som TLR2 eller The Light Ranger 2, som du kan læse mere om her, hvor du også kan læse om de håndtag og motore til fokus, zoom og blænde de også går og roder med.
Her alpha demoen fra Cine Gear 2015.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?