Forsiden > Mediepolitik > Private medier føler sig forbigået

Private medier føler sig forbigået

lørdag 25. januar 2014, af Tom Dissing

Nu hvor den kommende medieaftale skal diskuteres begynder også Danske Medier - der er branche organisationen for private medier - at blande sig i debatten.
_
Og selv om at det ikke kan overraske, er der kun en eneste skurk i deres verden.
Denne hedder ikke overraskende DR.
DR er simpelthen så farlig at Danske Medier ikke ser andre udveje for deres fremtidige forretning end at sørge for at ingen gider DR hvorefter at alle i stedet køber sig adgang til deres produkter i stedet.
Og når/hvis det ender med at ingen gider DR, kan de jo lige skrue prisen lidt op, og på den måde igen komme til at tjene penge til deres aktionærer, igen.
Problemet i følge Danske Medier, er nemlig at DR er den eneste skurk, da denne størrelse både modtager licens, som Danske Medier helst ser afskaffet, eller i det mindste fastfrosset, så DR får stadig sværere ved at producere indhold, helst kombineret med at regeringen forbyder DR at skriver nyheder på Internet.
Danske Medier, ser nemlig helst at DR kun producerer lyd og billede på/til internet, og intet andet, nu hvor deres analyser viser at Internet nok ender med at blive det sted hvor forbrugerne for fremtiden vil være friske på at betale Danske Medier, for at få adgang til de nyheder de ikke længere kan finde hos DR.
Danske Medier understreger i en presseting:
-Statens medier ( de skriver medier, men har siden præciseret at det kun handler om DR, red. ) er nu med fuld fart ved at overhale de private medier i volumen og økonomi. Konsekvenserne heraf vil være uoverskuelige. Kan de, der styrer et demokratisk land, aktivt lade de medier, staten selv ejer og styrer, tage overmagten i medieudbuddet – med risiko for, at de bliver altdominerende, hedder det i forordet til oplægget.
Derfor skal licensen ( hvilket effektivt og igen kun handler om DR, red. ) ned på 2010 niveau, og så skal politikerne genskabe “balancen mellem statens medier ( igen kun DR ) og de private medier”, hvilket dog - igen - kun handler om DR, da Danske Medier ikke vurderer TV2 Danmark som en kanal staten kører, men som en forretning der udelukkende eksisterer for at tjene penge.
Ganske som andre private Danske Medier jo også gør.
Det store problem i den forbindelse ser ud til at være netop Internet.
Her viser et nyt “worst case” scenarie som Danske Medier har fået fremstillet at DR løber fra alt og alle i en nær fremtid, hvis politikerne ikke snart siger at det - og måske endda DR - er forbudt.
Og nu hvor de alligevel er igang med et såkaldt oplæg mener de at såkaldt public service TV kanaler da sagtens kan samles på færre af slagsen.
Og hvis politikerne er friske, kunne de give alle kanalerne til TV2, og underforstået tage dem fra DR.
De forslår slutteligt at den såkaldte “Værdi- og markedstest”, der tjekker om et ikke kommercielt medie - læs DR - er på vej med en aktivitet, som en privat forretning burde stå bag i stedet for - DR - hvorefter denne skal stoppes, da det jo skal være forbudt for DR at gøre noget som helst.
Statens medier skal slutteligt have en såkaldt anmeldelsespligt til Radio- og tv-nævnet, der nu også skal være “mere monitorerende og initiativtagende”. ( altså fortælle DR hvad der er forbudt, red. )
Oplægget er blevet bragt i form af en kronik i Jyllands-Posten, der - forhåbentligt - er gemt bag en meterhøj - betalings mur.
Du finder det fulde oplæg her i form af en .pdf.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?