Forsiden > Mediepolitik > Producentforeningen er lidt bange

Producentforeningen er lidt bange

Grønthøsteren truer

onsdag 9. august 2017, af Tom Dissing

DRs kedelige situation ser nu ud til at have fået Producentforeningen til at reagere.
Og de er pænt bange for at utilfredsheden med DR resulterer i hvad deres direktør Klaus Hansen kalder for en grønthøster, der alt for let kunne gå ud over produktionsmijløet.
Et miljø, der i følge Producentforeningen henter 450 millioner kroner årligt i såkaldt ekstern produktion, som - let - kunne tænkes at blive til ingenting, hvis DR beskæres med de ofte omtalte 900 millioner om året.
En del af besparelserne ville jo påvirke produktionen direkte, hvilket - formodentligt - ville gå mest ud over eksternt indkøb.
DR er ydermere “bannerfører for dansk indhold”, hvilket må formodes at få trange kår, når budgettet decimeres.
Klaus Hansen forklarer til ritzau:
-Ikke bare er DR en af de største kunder, der er også noget kulturpolitik i dette her, som er ganske væsentligt. Hvor er visionen for det danske indhold? Globalisering og digitalisering har fået udenlandsk indhold til at vælte ind over grænsen. Hvis man skærer 25 procent af DR, så sætter man det danske indhold under et endnu større pres, starter han og fortsætter.
-DR er garanten for public service, og dermed garanten for dansk indhold. Så vi bakker grundlæggende op om et stærkt DR, selv om at han da sagtens kan se “DR problemerne”.
Klaus Hansen skulle dog efter sigende have fokus på at “fastholde dansk indhold” produceret til - for eksempel - DR, som værende “så godt som uundværligt”.
Diplomatisk nøjes han dog med at sige:
-Der er mange ting, DR kunne gøre anderledes. Og vi mener, at vores medlemmer ofte kan gøre det billigere og bedre, end når DR selv producerer, slutter han.
Klaus Hansen, har også en anden pointe.
Nemlig at “trenden går mod streamingtjenester”, hvilket er fint nok.
De tilbyder bare ikke særligt meget, eller måske endda slet intet dansk indhold på deres hylder, hvorfor “behovet for DR er endnu større” i følge Klaus Hansen, der fortsætter.
-Der er dansk indhold på streamingtjenesterne, men det er hulens svært at finde. For det er jo ikke det, tjenesterne promoverer. Dansk film, dokumentar og drama sagtens kan konkurrere med det amerikanske indhold. Men man skal have adgang til det, slutter han.
Medieforhandlingerne starter - i det små - her efter sommerferien, hvilket er “lidt ærgeligt”, da DR - aldrig - har været så “svag” op til disse forhandlinger, der nærmest med garanti, vil beskære DR, måske endda med de omtalte 900 millioner om året.
Hvoraf en god del millioner - formodentligt - ikke længere vil blive brugt på ekstern produktion.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?