Forsiden > Ny teknik > Professionel Sony afspiller

Professionel Sony afspiller

Nu kan du droppe USB lageret

mandag 7. august 2017, af Tom Dissing

Dem der har leveret HDR eller andet 4K til at blive afspillet i show eller Display -sammenhænge kan nu ånde lettet op.
Nu begynder det at blive muligt at levere på helt almindelige 4K Ultra HD Blu-ray skiver, der kan sættes til at loope, eller andet.
Fordelene er mange, herunder at der - reelt - kommer et marked for “mastering “ af netop 4K Ultra HD Blu-ray, der må formodes at være et lille men spændende marked, hvor kvalitet betyder alt.
Sony er i den forbindelse ude med deres første (?) eller i hvert fald nyeste afspiller, som de kalder for UBP-X1000ES.
En enhed der både kan garantere høj kvalitet og “garanteret” afspilning, i det uendelige, på bestemte tider, eller andet.
UBP-X1000ES er nemlig en nyhed fra Sony Professional Solutions Europe, hvilket betyder at det som eksempel nu er muligt at loope lækker fashion i 100-128Mbit/s i H265, direkte fra skiven. ( maks bitrate på 4K BD diske, hvilket svarer til 200-250Mbit/s i h264 )
Og selv om at mange længe har håbet på at USB ( normalen ) blev hurtigere, har flaskehalsen altid været TV monitoren, eller diplayet, der altså ikke kan rive sådanne datamængder ud af USB memory.
Det kan den nye 4K Ultra HD Blu-ray-afspiller.
Kender du ikke ES serien, er det den serie fra Sony der har såkaldt “fuld Custom Installation”, hvilket betyder at der kan modificeres endnu mere på afspilning og andet.
Thomas Issa, der er Product Manager for B2B Displays hos Sony Professional Solutions Europe, forklarer:
-Blu-ray-afspilleren UBP-X1000ES blev udviklet for at imødekomme den voksende efterspørgsel efter en 4K Ultra HD-løsning, der ikke kun gav fremragende billedkvalitet, men også en "one stop"-løsning for en bred vifte af anvendelser i hjemmebiografen - udover home cinema, starter han og fortsætter.
-Den nye model vil opfylde behovene hos selv de mest krævende A/V-entusiaster på grund af den fremragende video- og lydkvalitet, slutter han.
Dermed kan X1000ES altså også det som professionelle - ind imellem - har brug for hjemme i stuen, nemlig til at apspille Ultra HD Blu-ray diske i maks kvalitet i fuld (? UHD ) 4K og i HDR.
Enheden er ydermere udstyret med et nyt såkaldt Precision HD drev, der betyder at den rent faktisk kan afspille - og måske opskallere - DVD Video, DVD Audio, CD og SA-CD, Blu-ray 3D og BD-ROM.
Og da det kræver en række video codecs, lagt i hardware, har den også muligheden for at streame Netflix, Amazon og YouTube.
I forhold til opskallering, er det - som vi læser det - kun 1080p der opskalleres til 4K 60p-opløsning. Til gengæld kan den “nedkonvertere” 4K HDR til 4K SDR, så du kan se HDR på et SDR ( 4K ) TV.
På lydsiden er der support for Dolby Atmos og DTS:X, samt den fornødne hardware til at kunne afspille DSD og LPCM audio.
Såkaldt Hi-Res Music, der findes i en række former, målrettet hi fi entusiaster.
Ud over at den dur i hjemme biografen er der altså stadig tale om en proff produkt, hvor selve kassen er et såkaldt “Dens Frame and Beam-chassis”, der kort fortalt tåler nogle flere tæsk, da det er forstærket blandet andet med en “honeycomb topplade” og en større “heat sync og offset insulator feet”, der blandt andet skulle sørge for at den bedre kommer af med den varme den udvikler, samt at disken ikke “hopper”, når i spiller højt.
Output mæssigt, ser der kun ud til at være HDMI ud, suppleret med separate lyd- og videosignalveje, hvis det er planen at enheden monteres i professionelt regi.
Hvor lyd og billede først mådes i et Display, og ikke bare i et TV.
Som vi forstår det, er der både analog og Coax lyd ud, suppleret med optionelle rackører.
I forhold til kontrol er der support for Control4, Crestron, Savant og mere.
Og så er det muligt at styre enheden over IP via CAT 5, Wi-Fi eller RS232C.
Der er en indbygget browser, der sågar kan styres over cloud via ihiji.
UBP-X1000ES er en rent proff produkt, og tilbydes derfor udelukkende til installation.
Der er ikke kommet en endelig pris på produktet, den kommer senere.
Vi har set den til cirka 700 dollars, men er lidt i tvivl om det er den samme enhed, selv om at den hedder det samme.

Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?