Forsiden > Ny teknik > Quantel Rio løber fortsat fra de fleste

Quantel Rio løber fortsat fra de fleste

mandag 5. oktober 2015, af Tom Dissing

Hvis du stadig ikke har fået sparet de millioner sammen der skal til bare for at have SSD Raid lager nok til at kunne bruge en Quantel Rio, er her dårligt nyt.
Hver GB bliver godt nok billigere jo længere tid der går.
Til gengæld kan alle nu få fingre i versioner der kan 2K, 4K og 8K i det som Quantel Snell ( Quantel er jo købt/fusioneret med Snell) ukomprimeret.
Og hvis vi ikke tager helt fejl, er du så der hvor var med 4K, nu bare i 8K, der stadig fylder 2-4 gange så meget.
Stadig.
Rygter fra USA og sidst IBC2015, vil vide at Quantel Rio nu både er blevet en smule heldigere, og såmænd også er blevet fulgt op med endnu mere “support” software, da der rent faktisk findes en del der vælger at have råd til “software only” Quantel Rio, der dog ikke starter før at hardwaren er helt i top.
Nyeste support løsninger er - igen - “software only”, og hedder “The Rio Assist workflow partner”, der er en banal 4K ven, nu hvor vi alle ved at der stadig er et stykke tid til at det bliver relevant at producere og poste i 8K.
Igen.
Producerer du i 6K, kan du dermed kun bruge denne løsning når du når henimod finish.
Måske ikke et problem.
Men stadig potentielt relevant.
IBC2015 bød også på nye Rio Connect, der reelt giver alle Quantel Rio systemer adgang til den nye V3 software, der ud over at tillade at du kan “Connecte” til op til 8 andre systemer, nu også tilbyder fuld HDR support ( Vi gætter på ACES og REC2020, når det falder på plads, red. ) og “native colour space media”, der - formodentligt - tillader en endnu højere “opløsning” og en “wider colour gamut”.
For nørderne betyder det at der nu er 32-bit floating-point eller 16-bit half-float processing i systemet.
Den smarte og sikkert billigste løsning er the Quantel Rio 2K system, der er målrettet broadcastere og “TV program og commercials finishing houses”.
Her er der pludselig en masse fordele forbundet med at det nu er muligt at forbinde op til otte Rio suiter rundt om i huset.
Quantel Rio 4K versionen kan nu håndtere dobbelt så meget RAM ( system RAM ) som den forgående version, og så henter den nu “lidt mere” fra de NVIDIA Tesla K80 GPU kort der er monteret i den arbejdsstation hvor Quantel Rio 4K bor.
Vi gætter på at det at fortsat er rigtigt smart at gemme maskinen i et rum med heftig udluftning og køling.
4K versionen kan nu køre ud i “4K HFR”, hvilket kun overgåes af deres 8K 60p version.
Quantel Rio blev demonstreret på IBC2015, på en Canon DP-V3010 HDR monitor, der rent faktisk også kan HDR, selv om at Canon først for nyligt ser ud til at være blevet klar over at det som deres teknikere har skabt er blandt de første rigtige HDR monstre.
Canon var i New York samtidig med IBC2015, hvor de viste deres 8K kamera frem på en 8K canon monitor.
Som du har regnet ud eksisterer ingen af delene i virkeligheden.
Men det spillede nu ganske fint i 8K, vil rygterne vide.
Tilbage til Quantel Rio, så er der nu fuld support for standarder som ITU-R BT 2020, DCI-P3 og ACES, og HDR med “multiple transfer curves” inkluderende SMPTE ST 2084.
Damon Hawkins, der er Product Manager siger:
-The new Quantel Rio range has a perfect-fit solution for every colour and finishing application, starter han og fortsætter.
-Quantel Rio is the most powerful and capable system on the market, making it the natural choice for client-attended sessions, and its continuing rapid development – now delivering interactive HDR and wide colour gamut operation - ensures that our TV finishing and post house customers can continue to offer leading edge colour and finishing services, slutter han.


Meddelelse eller kommentar?

Forum Kun for abonnenter (bidragydere skal oplyse e-mail-adresse, før de kan indsende bidrag)

Før du kan deltage i dette forum, skal du tilmelde dig. Indtast venligst nedenfor de personlige adgangsoplysninger, du har fået tilsendt. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, skal du gøre det. tilmeld dig først.

Connexiontilmeldingglemt adgangskode?